• Dupa 15 mai putem să intrăm într-o fază de relaxare, anunță președintele 
  • Preşedintele a subliniat că relaxarea va fi făcută în paşi
  • Iohannis a desființat planul făcut de Institutul condus de Streinu Cercel care a propus ca cei peste 65 de ani să fie ţinuţi în carantină în continuare

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marţi, 21 aprilie, pentru prima dată despre relaxarea restricţiilor impuse pentru a îngrădi pandemia.

Iohannis spune că în funcție de modul în care evolează situația infectărilor cu Covid 19, vor fi relaxate măsurile de restricție,. Acest lucru s-ar putea întâmpla dupa 15 mai, atunci când se încheie decretul pentru starea de urgenţă.

Preşedintele a mai subliniat faptul că relaxarea va fi făcută în paşi. 

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Vreau să spun de la început că această relaxare va fi făcută în paşi, nu va exista dintr-odată. Specialiştii ne spun că viruusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Aceste chestiuni însă se hotărăsc în baza dovezilor ştiinţifice şi medicale de către politicieni, de către guvern. ”, a spus el. 

Pe lângă asta, Iohannis a comentat și  planul vehiculat de Adrian Streinu-Cercel, şeful Institutului „Matei Balş”, care a propus ca cei peste 65 de ani să fie ţinuţi în carantină în continuare. 

„Cineva propunea o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate ba chiar să fie luate de acasă şi duse în anumite zone de carantină. Aşa ceva nu se va înâmpla. Este inaceptabil. Persoanelor în vârstă le zic clar: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în populaţie,”, a spus preşedintele.