• Klaus Iohannis: „România a oprit pandemia prin campania de vaccinare”
  • Klaus Iohannis: „Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau noiembrie cu un al patrulea val”
  • Ultimele cifre ale autorităților arată că avem în momentul de față aproape 4 milioane și jumătate de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser.

Președintele Klaus Iohannis susține că în România campania de vaccinare a fost un succes și nu mai avem interes pentru imunizare pentru că sunt puţine cazuri.

„Noi, practic, am oprit pandemia. Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Nu mai avem interes pentru imunizare fiindcă avem puţine cazuri”, a răspuns Iohannis, întrebat despre încetinirea campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

El a spus că în continuare consideră că vaccinarea este vitală.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau noiembrie cu un al patrulea val, fiindcă virusul evoluează. Vedem că apar, la o lună, două, noi forme, mai agresive. Părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital”, a adăugat Iohannis.

Ultimele cifre ale autorităților arată că avem în momentul de față aproape 4 milioane și jumătate de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser, dar rata de imunizare a scăzut drastic în ultimele săptămâni.