• Președintele țării a declarat, marți, că negocierile pentru grupul de luptă al NATO, în România, vor mai dura.
  • Acesta a mai adăugat că „în ciuda negocierilor între aliați, în această primăvară, vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”.
  • Premierul Belgiei a declarat că prezența trupelor belgiene ar putea fi una pe termen lung și totodată, suplimentată, dacă se constată că teritoriul NATO este amenințat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că negocierile pentru grupul de luptă al NATO, în România, vor mai dura. „Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a spus șeful statului.

„Grupul de luptă a fost aprobat la NATO și acest lucru a fost o surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Deci avem decizia, însă tehnicalitățile, negocierile între aliați vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că încă în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a declarat președintele, Klaus Iohannis, la conferința de presă, organizată marți, cu premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Șeful statului român și-a exprimat speranța ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie rezolvate, trebuie să vedem și care e realitatea, care sunt nevoile. În realitate, noi am crescut postura pe frontiera de est a alianței semnificativ deja. Părerea mea este că prezența este una pe termen lung, dacă constatăm, însă, că teritoriul NATO este amenințat, evident că putem spori prezența foarte rapid”, a spus Alexander De Croo.