• Preşedintele a primit Premiul „Otto cel Mare”
  • Iohannis: Accept acest premiu european în numele compatrioților mei
  • Iohannis a fost decorat de germani în Germania
  • Premiul a mai ajuns la cancelarul Angela Merkel şi la fosta şefă a diplomaţiei europene Federica Mogherini

România nu e prea educată, în schimb e decorată. Preşedintele românilor, Iohannis, a fost decorat de germani în Germania. A primit premiul „Otto cel Mare“ pentru „merite în procesul european de unificare“.

Ceremonia a avut loc în oraşul Magdeburg, în prezenţa a 250 de invitaţi, într-o catedrală care adăposteşte de peste 1.000 de ani mormântul lui Otto I, împărat al Imperiului Roman.

Klaus Iohannis: „Accept acest premiu european în numele compatrioților mei. Susținerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile și principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acționez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european.“

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene.

Premiul a mai ajuns la cancelarul Angela Merkel şi la fosta şefă a diplomaţiei europene Federica Mogherini. Iohannis a mai fost decorat de nemţi. În 2014, cu Crucea de Ofiţer al Ordinului pentru Merite al Germaniei, iar în 2019 – cu premiul Charlemagne.