• Iohannis: Din păcate, s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate 107 decese
  • Peste 5.300 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore

Președintele Klaus Iohannis spune că, deocamdată, „situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”.

„Aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că unele state, cum ar fi Franța și Germania, au un număr de cazuri mult mai mare decât România, raportat la populație.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Din păcate, s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea de fiecare dată spun autorităților și românilor să combată eficient extinderea epidemiei. (…) Nu ne dorim un așa numit lockdown. Deocamdată situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, spune Iohannis.

Iohannis: Anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului

Dacă Orban a spus cu subiect și predicat că ia în calcul să restricționeze circulația pe timp de noapte, Iohannis a zis că nu e nevoie de așa măsură, pentru că nu ieșitul pe străzi noaptea răspândește virusul, ci petrecerile!

Anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului: este sărbătoarea în și cu familia, spune președintele Klaus Iohannis.

Răspunzând la o întrebare despre sărbătorile de iarnă, președintele a spus că restricțiile care sunt în vigoare sunt cele pe care le cunoaștem cu toții, dar în același timp el nu crede că în acest an sărbătorile de iarnă vor fi ca în alți ani.

Cu siguranță vor fi restricții în vigoare, cu siguranță se va putea călători în mai puține locuri. De exemplu, în străinătate este foarte dificil de călătorit din cauza multiplelor restricții care există în diferite state”, a afirmat Iohannis.

Președintele este de părere că anul acesta ne vom întoarce „la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului: este sărbătoarea în și cu familia”.

România înregistrează un nou record de cazuri noi de infectare cu coronavirus: 5.343. În ultimele 24 de ore au fost raportate 107 decese. Un record se înregistrează și în terapia intensivă: sunt internate 861 de persoane.

Iohannis a întărit ce a mai spus în repetate rânduri de la pupitrul de la Cotroceni – nu vrea să vadă stare de urgență nici acum, nici după alegeri. Nu e stare de urgență cu numele, dar restricții sunt nenumărate. Și recomandările tot restrictive sunt. De exemplu, susține că sărbătorile de iarnă trebuie petrecute acasă.