Iohannis: „Deportările forţate ale regimului Antonescu au fost un genocid inimaginabil”

  • România vorbeşte, în sfârsit, despre victimele făcute în al doilea război mondial
  • 120.000 de evrei români jefuiți și torturați, deportați din România în Transnistria și omorâți de gloanțe, foame și frig.
  • România omagiază astăzi victimele în Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului

România omagiază astăzi victimele în Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului. Nu mai putem schimba istoria, dar putem învăța din ea. Klaus Iohannis vorbește despre o moştenire pe care România nu și-a asumat-o niciodată în întregime – victimele care o plasează într-un nedorit top european al celor care au participat la exterminarea unor populații – un genocid inimaginabil numit de președintele României.

Lucia Cujbă, corespondent Aleph News: „Iohannis, primul presedinte de origine germană al României, a vorbit despre ura reînnoită care flagelul vremurilor noastre și-a amintit exemplul primarului orașului Cernăuți, Traian Popovici care în octombrie 1941 a salvat mii de evrei români de la moarte. Iohannis spune că România condamnă astăzi genocidul la care a luat parte și că cine vrea să șteargă urmele Holocausutului devine complice la acest rău major al istoriei noastre”