• România vorbeşte, în sfârsit, despre victimele făcute în al doilea război mondial
  • 120.000 de evrei români jefuiți și torturați, deportați din România în Transnistria și omorâți de gloanțe, foame și frig.
  • România omagiază astăzi victimele în Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului

România omagiază astăzi victimele în Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului. Nu mai putem schimba istoria, dar putem învăța din ea. Klaus Iohannis vorbește despre o moştenire pe care România nu și-a asumat-o niciodată în întregime – victimele care o plasează într-un nedorit top european al celor care au participat la exterminarea unor populații – un genocid inimaginabil numit de președintele României.

Lucia Cujbă, corespondent Aleph News: „Iohannis, primul presedinte de origine germană al României, a vorbit despre ura reînnoită care flagelul vremurilor noastre și-a amintit exemplul primarului orașului Cernăuți, Traian Popovici care în octombrie 1941 a salvat mii de evrei români de la moarte. Iohannis spune că România condamnă astăzi genocidul la care a luat parte și că cine vrea să șteargă urmele Holocausutului devine complice la acest rău major al istoriei noastre”

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT