Iohannis, despre decizia în cazul Colectiv: Mulţi suferă pentru că justiţia nu a dat un verdict

  • „Eu cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă pe această speţă, ca să ştim cum evaluează justiţia română ceea ce s-a întâmplat atunci.
  • A fost o o tragedie imensă şi familiile celor care au căzut victimele acelui incendiu suferă până în ziua de astăzi şi mulţi suferă, fiindcă pur şi simplu justiţia nu a dat un verdict.
  • Deci aşteptăm cu toţii acest verdict”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că mulţi dintre cei care au avut de suferit de pe urma incendiului de la Colectiv încă suferă, chiar şi după aproape 7 ani, pentru că justiţia nu a dat un verdict. Joi, Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să dea verdictul.

Întrebat, joi, de părere are despre situaţia deciziei din cazul Colectiv, preşedintele Klaus Iohannis a spus că e timpul să fie dat un verdict.

Eu cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă pe această speţă, ca să ştim cum evaluează justiţia română ceea ce s-a întâmplat atunci. A fost o o tragedie imensă şi familiile celor care au căzut victimele acelui incendiu suferă până în ziua de astăzi şi mulţi suferă, fiindcă pur şi simplu justiţia nu a dat un verdict. Deci aşteptăm cu toţii acest verdict”, a spus Iohannis.

Preşedintele a spus că este, de asemenea, momentul, ca şi sistemul medical să se reformeze.

În ce priveşte sistemul sanitar, planuri s-au făcut. Şi acum se fac. Diferenţa este că acum avem ceva ce se numeşte PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vine cu bani foarte mulţi şi de data aceasta chiar avem şansa să îmbunătăţim situaţia din spitale şi am aşteptări foarte mari de la guvern. Cu toţii, avem aşteptări foarte mari. Chiar astăzi am discutat despre ce proiecte a pregătit Spitalul Colentina, ce proiecte pregătesc alţii şi dacă folosim aceşti bani cu înţelepciune, nu doar pe hârtie. Atunci situaţia în spitalele de români din România se va îmbunătăţi”, a mai spus preşedintele.

Au trecut aproape 6 ani şi 6 luni de la tragedia din Colectiv. 65 de tineri au murit şi alţi zeci îşi trăiesc viaţa în chinuri greu de închipuit. Joi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi să se pronunţe în cazul „Colectiv”. Este al cincilea termen pentru pronunţare.