Mesajul lui Iohannis înaintea moțiunii de cenzură: „PSD vrea să arunce țara în haos”

Sursă foto: Mediafax Foto
  • Iohannis acuză PSD că „s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național”
  • El apreciază că depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă „un nou demers toxic
  • PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot

Cu câteva ore înaintea votului moțiunii de cenzură, președintele Klaus Iohannis a spus că PSD vrea să arunce țara în haos, prin urmare face apel la parlamentari să nu devină „complici la un astfel de act iresponsabil”

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce”, afirmă Klaus Iohannis.

El precizează că depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă „un nou demers toxic”, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.

În opinia șefului statului, moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar „a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem”.

„PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, conchide Klaus Iohannis.

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot. UDMR a precizat că decide până la ora şedinţei cum se va poziţiona.