Iohannis încuviințează cererea de urmărire penală pe numele unui fost ministru din guvernul Cioloș. El e acuzat de fals în declarația de avere

Sursa foto: Mediafax
  • Procurorii au cerut încuviințarea urmăririi penale a lui Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei în guvernul Cioloș.
  • Grigorescu este acuzat de fals în declarații în formă continuată.
  • Victor Grigorescu a fost în centrul unei controverse încă de la începutul mandatului său din cauza unor venituri de aproape 800.000 de lei.

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, în timpul Guvernului condus de Dacian Cioloș.

„Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri ministrului justiției, Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de fals în declarații în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, anunță Administrația Prezidențială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

Victor Grigorescu a fost ministru al Energiei în Guvernul Cioloș.