• Klaus Iohannis nu ezită să critice PSD la fiecare ieșire publică
  • Constituția nu îi interzice să critice persoane sau partide
  • Augustin Zegrean: „Curtea nu poate interveni nesesizată
  • Augustin Zegrean: „Nu scrie nicăieri că președintele nu poate critica un partid

Nu mai e nicio noutate. La fiecare ieşire publică, preşedintele Klaus Iohannis joacă la ofsaid! Refrenul „PSD este de vină„ este hitul momentului în fiecare discurs al său. Nu-i în regulă, dar nici nu-i ilegal, spune fostul șef al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Pas cu pas, președintele Iohannis s-a transformat în președinte jucător. Se apropie de ieșirea din limitele constituționalității. Într-o altă perioadă decât cea pe care o trăim, cu doar câteva zile rămase până la alegeri, majoritatea parlamentară ar fi putut discuta chiar despre suspendare, mai spune fostul președinte CCR.

Augustin Zegrean, fost preşedinte al CCR: „Sigur că Constituţia spune că preşedintele nu este membrul unui partid, nu poate fi membrul unui partid pe durata cât este preşedinte. Dar nici nu spune că nu poate să critice un alt partid, nu scrie nicăieri asta. Dar sigur că nu e în regulă, tot ce se întâmplă nu e în regulă. ”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

„Ce se poate face în situaţia asta este ca partidul care se simte vătămat prin afirmaţiile preşedintelui, are această soluţie la dispoziţie şi nu altceva (suspendarea). Dacă preşedintele comite fapte grave prin care încalcă Constituţia, acest lucru poate duce la suspendarea din funcţie.”

„Curtea nu intervine niciodată nesesizată… Pentru ce mă întrebaţi dumneavoastră, nu există sancţiune. Curtea s-a pronunţat o dată, cu mulţi ani în urmă, în legătură cu domnul preşedinte de la vremea aceea, Traian Băsescu, când Curtea a spus că dacă preşedintele vorbeşte şi vorbeşte, nu poţi să îl opreşti să vorbească, pentru că are şi el drepturi ca orice politician să vorbească.”