• Președintele țării, Klaus Iohannis, va participa, miercuri, la invitația lui Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel.
  • Președintele României va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, și la cel de-al VI-lea Summit UE – Uniunea Africană.
  • În cadrul lucrărilor Summitului UE-UA, președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor comune, axate pe pace, securitate și bună guvernare.

Președintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la invitația președintelui Franței, Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel. De asemenea, președintele României va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, și la cel de-al VI-lea Summit UE – Uniunea Africană.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 16 februarie 2022, la Paris, la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel.

De asemenea, Klaus Iohannis va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, și la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană (UE) – Uniunea Africană (UA), organizat la Bruxelles, anunță Administrația Prezidențială.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

„Cu prilejul reuniunii de la Paris din 16 februarie, țările din regiune și partenerii lor internaționali angajați în lupta împotriva grupărilor teroriste vor discuta despre evoluțiile politice și militare sau de securitate din teren, reconfirmând voința de a-și continua parteneriatul pe termen lung pentru a face față împreună tuturor provocărilor reprezentate de amenințarea teroristă, în beneficiul securității europene, dar și al securității cetățenilor din statele saheliene, inclusiv prin noi forme de angajament. Președintele Klaus Iohannis va reitera cu acest prilej angajamentul ferm al României pentru securitatea regiunii Sahel, materializat prin participarea țării noastre la misiunile UE și ONU din regiune, respectiv prin decizia de a lua parte la Forța Takuba, reuniunea urmând să dezbată viitorul acestei misiuni în contextul recentelor evoluții securitare din Sahel”, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul lucrărilor Summitului UE-UA, președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor comune, axate pe pace, securitate și bună guvernare; sprijinirea sectorului privat și integrarea economică; dezvoltarea economică sustenabilă prin educație, cultură și formare profesională; finanțare pentru creștere economică și durabilă; schimbări climatice și tranziția energetică; sisteme de sănătate și producția de vaccinuri.

„Participarea României la Summit, la cel mai înalt nivel, contribuie la revitalizarea legăturilor tradiționale ale țării noastre cu statele africane, în scopul identificării de noi oportunități reciproc benefice, precum și la reconsolidarea profilului României de donator de asistență pentru dezvoltare, mai ales în domeniul educațional. Summitul UE–UA din acest an reprezintă un moment de referință pentru relațiile dintre cele două continente, prin transformarea parteneriatului dintre cele două organizații într-un format bazat pe egalitate și responsabilitate, eficient, dinamic și inovativ, menit să asigure promovarea priorităților comune. În marja participării la Summitul UE – Uniunea Africană, președintele României, Klaus Iohannis, va avea și o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola”, transmite Președinția.