• Klaus Iohannis s-a referit, miercuri, şi la acţiunile de boicot ale unor companii sau persoane fizice.
  • Iohannis a vorbit despre două probleme în ceea ce priveştee intrarea României în Spaţiul Schengen, care trebuie rezolvate.
  • Ştiu chiar de la premierul Olandei că acest nu nu a fost definitiv. Este dorinţa şi acolo a unei amânări până se mai clarifică anumite probleme”, a mai spus preşedintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului şi că în urma discuţiei cu cancelarul austriac, „nu”-ul a fost doar o amânare. Iohannis a vorbit despre problemele care trebuie rezolvate pe cale diplomatică.

„Este foarte clar că noi, românii, dorim să fim parte din Spaţiul Schengen. Integrarea în Spaţiul Schengen rămâne obiectiv strategic naţional şi rămâne obiectiv principal pentru mine, ca preşedinte al României pentru perioada următoare. Să vedem care sunt problemele şi care sunt piedicile care trebuie înlăturate pentru a putea şti cum procedăm în continuare”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a vorbit despre două probleme în ceea ce priveştee intrarea României în Spaţiul Schengen, care trebuie rezolvate: „Odată atitudinea Austriei, care este rezervată. Acum a votat „nu”, dar, recent, cancelarul austriac a declarat că acest vot înseamnă, de fapt, o amânare, nu înseamnă un „nu” definitiv. Este o nuanţare a poziţiei. Acest vot a fost şi pentru România şi pentru Bulgaria. Avem însă şi a doua problemă care trebuie văzută şi tratată. Votul Olandei a fost mixt. Pentru România a fost „da”, pentru Bulgaria a fost jumătate „nu”. Ştiu chiar de la premierul Olandei că acest „nu” nu a fost definitiv. Este dorinţa şi acolo a unei amânări până se mai clarifică anumite probleme”, a mai spus preşedintele României.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

De asemenea, Klaus Iohannis s-a referit, miercuri, şi la acţiunile de boicot ale unor companii sau persoane fizice.

„Acest moment după părerea mea poate fi tratat într-o singură cheie: cu diplomaţie. Orice altceva este exclus. Am auzit, în ultimele zile, nenumărate opinii, sfaturi şi aşa mai departe şi vreau să vă spun foarte clar: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităţilor publice. Nu aşa se tratează astfel de probleme”, a mai spus Iohannis.