• Iohannis și-a prezentat scuzele, după ce, într-o conferință de presă, le-a transmis celor care aşteaptă dovezi de la specialişti că, ”în faţa unei boli, eşti precaut sau eşti prost”
  • Președintele a precizat că nu a dorit să lezeze pe nimeni
  • Iohannis: ”Dacă cineva, prin acea afirmaţie s-a simţit lezat, îmi cer scuze public”

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a cerut scuze pentru afirmaţia ”În faţa unei boli, eşti precaut sau eşti prost”, afirmând că dacă cineva, prin acea afirmaţie s-a simţit lezat, îşi cere scuze public. ”Am vrut să atrag atenţia asupra pericolului manipulării”, a precizat el.

”Dacă cineva, prin acea afirmaţie s-a simţit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit nici la persoane care sunt pacienţi sau posibil pacienţi, nu m-am referit la persoane care nu au informaţie.

Am vrut să atrag atenţia asupra pericolului manipulării. Era vorba de oameni informaţi care cunosc datele despre epidemie şi mie mi se pare inadmisibil ca o persoană publică care cunoaşte datele problemei să încerce să ducă acţiunile autorităţilor în ridicol.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Nu pot sa accept ca în România, unde am avut şi azi foate mulţi noi bolnavi de COVID-19 (…), să umble unii prin spaţiul public şi să spună că cineva a ascuns date, că cineva ar trebui să răspundă, că ar trebui să ne relaxăm cu toţii şi să ne vedem de treabă. Aceşti oameni trebuie cumva arătaţi cu degetul ca să-şi revină. (…) Încă o dată, dacă am fost greşit înţeles, îmi cer scuze, nu am dorit să lezez pe nimeni.

Dar cred că este bine ca şi eu să atrag atenţia asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice într-un mod destul de nepotrivit şi cu singurul scop de a vâna câteva voturi pentru că vin alegerile”, a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, Iohannis a susţinut o declaraţie în care a transmis că îşi doreşte o variantă a stării de alertă mai simplă, mai suplă şi le-a transmis celor care aşteaptă dovezi de la specialişti că, ”în faţa unei boli, eşti precaut sau eşti prost”.

”Am văzut cu toţii că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi, decât după sănătatea românilor, care spun că putem să ne relaxăm cu totul şi că să vină specialiştii cu dovezi. Ce fel de dovezi aşteaptă ei, altele decât cele communicate zilnic. 237 de noi infectaţi, peste 150 de persoane la ATI, avem iar noi şi noi decese. Orice raţiune normală ne spune să fim precauţi. În faţa unei boli, eşti precaut sau eşti prost”, a adăugat Iohannis.