• Primele doze de vaccin Pfizer au plecat deja în Europa
  • Iohannis: Sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici
  • Tătaru: Apreciem că în martie-aprilie să putem trece și la nivelul populației generale

Tu decizi dacă te vaccinezi împotriva coronavirusului. Dar până te hotărăști, primele doze de vaccin Pfizer au plecat deja spre Europa, cu destinația Marea Britanie.

Iohannis este optimist și spune că la începutul anului viitor vaccinul ar putea ajunge și la noi.

„Sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală provocată de noul coronavirus și personalul esențial. Doar în tranșa a doua intră administrația prezidențială, guvernul și așa mai departe”, a declarat preşedintele ţării.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că de acum te vei putea vaccina împotriva coronavirusului în fiecare sezon. La fel ca în cazul vaccinului antigripal.

„Noi avem în spitalele publice și private în jur de 550 de mii de persoane. Urmând ca după cartografia care se face în această perioadă sau din fiecare dintre celelalte structuri, inclusiv de la medicii de familie personale care le au în evidență și care vor să fie vaccinate. Apreciem că în martie-aprilie să putem trece și la nivelul populației generale”, a spus şi ministrul sănătăţii.