Iohannis va participa la Adunarea Generală a ONU. Este prima întâlnire cu prezență fizică după pandemie

Klaus Iohannis Sursa foto: presidency.ro
  • Iohannis va participa în perioada 21-23 septembrie la Adunarea Generală a ONU.
  • Se vor discuta teme legate de recuperarea după pandemia de Covid-19, dar şi despre revitalizarea Organizației Națiunilor Unite.
  • Iohannis va susține marți, 21 septembrie, o intervenție în plenul Adunării Generale.
  • Programul președintelui cuprinde, o serie de evenimente formale consacrate.

Între 21 și 23 septembrie, președintele Klaus Iohannis va fi prezent la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York, prima reuniune cu prezență fizică a șefilor de stat sau de guvern de la începutul pandemiei.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale se vor discuta teme legate de recuperarea după pandemia de Covid-19, dar şi despre revitalizarea Organizației Națiunilor Unite.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează în 21 septembrie 2021, fiind cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală.

„Participarea Preşedintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidenţiere a poziţiei ţării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare, bazate pe principii democratice solide şi respectarea dreptului internaţional. Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi a unui multilateralism eficient şi echitabil, în beneficiul tuturor cetăţenilor statelor membre ONU”, se arată în comunicat.

Klaus Iohannis va susține marți, 21 septembrie, o intervenție în plenul Adunării Generale.

Conform Administrației Prezidențiale, șeful statului va participa, la invitația Președintelui SUA, Joseph R. Biden Jr., în 22 septembrie, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul noului coronavirus.

Programul președintelui cuprinde, de asemenea, o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU. În marja participării la Adunarea Generală a ONU, președintele Klaus Iohannis, va avea o întâlnire cu reprezentanți ai Organizației American Jewish Committee (AJC).