• Alegerile parlamentare trebuie să se țină la termen, crede editorialistul Ion Cristoiu.
  • Un parlament cu mandat prelungit până în primăvară nu e un parlament cu puteri depline și nu are legitimitate, spune analistul.
  • Cristoiu mai spune că viața oamenilor este mai presus de jocurile politice.

Cristoiu: „Alegeri trebuie să fie. Acest parlament își termină mandatul și se poate prelungi doar dacă e declarată stare de urgență, dar prelungirea până în martie înseamnă parlament fără puteri depline. Pe de o parte, un parlament obosit. Greșeala fundamentală e faptul că Iohannis trebuia sa cheme toate partidele parlamentare, dar el și-a luat el, riscant, acest rol”.

Totuși, viața oamenilor e mai presus de jocurile politice, subliniază Cristoiu. În cazul în care epidemia din țara noastră va lua proporții de necontrolat, atunci alegerile trebuie puse pe pauză, spune el.

Ion Cristoiu spune că România nu este pregătită pentru un scenariu de 10.000 de cazuri pe zi.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Nu, pentru că marea problema la noi e debordarea spitalelor, dar în cazul lui Iohannis avem de-a face cu un politician care nu știe că cel mai mare adversar al unui poitician e realitatea. Pandemia nu e PSD, poate sa evolueze. În toate țările din jur se declară stare de urgență. Dacă va fi pe planeta jale, nu poți să mai ții alegeri”, a spus Ion Cristoiu.