• Ion Cristoiu: Nu vom ajunge la vaccinare obligatorie pentru că acolo unde s-a decis vaccinare obligatorie numărul celor vaccinați este uriaș
  • Ion Cristoiu: O caracteristică a ultimelor guverne, care a fost și catastrofală pentru România, este acest hâț-hâț
  • Ion Cristoiu: Cele două partide nu au învățat din relația USR-PNL

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în România vaccinarea nu va fi obligatorie din cauza numărului mare de nevaccinați, de care orice partid sau guvern trebuie să țină cont din punct de vedere electoral .

“La noi nu vom ajunge la vaccinare obligatorie pentru că acolo unde s-a decis vaccinare obligatorie numărul celor vaccinați este uriaș. Și atunci toți cei care s-au vaccinat sau decid să se vaccineze alcătuiesc majoritatea, din punct de vedere electoral. Dacă ei alcătuiesc majoritatea și tu ești partid de guvernământ spui mă, în definitiv, eu ce pierd? Dacă dintr-o populație ai 80% care s-au vaccinat sau chiar 60% înseamnă că la alegeri 60% te vor alege pentru că cei care s-au vaccinat devin brusc adversarii antivacciniștilor. Adică, electoral, ai garantat că cei care s-au vaccinat te vor vota. Dincoace avem invers. Deci orice partid, orice guvern trebuie să țină cont că dacă impune vaccinare obligatorie are 70% împotrivă”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu critică șovăiala autorităților în luarea unei decizii privind introducerea certificatului verde, susținând că Guvernul Ciucă este mai șovăielnic decât un guvern interimar.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

“Nu înțeleg de ce nu decid odată ce măsuri trebuie să ia. O caracteristică a ultimelor guverne, care a fost și catastrofală pentru România, este acest hâț-hâț. Avem un guvern de 70% în Parlament. Nu a existat în perioada postdecembristă o asemenea majoritate. Aproape guvern de uniune națională, opoziția aproape nu există. Un asemenea guvern poate să meargă cu buldozerul. Un asemenea guvern trebuie să aibă drept principală caracteristică că, atunci când a decis să tragă o salvă de tun, a tras-o. La Rafila, dvs  ați înțeles ce vrea? E cu certificat sau fără certificat? Adică decizi odată. Am format un guvern cu un efort uriaș. Este mai șovăielnic decât unul interimar”, a susținut publicistul.

În opinia sa, partidele din coaliție nu ar trebui să facă politică la televizor, deciziile să fie luate prin negocieri departe de ochii presei și să fie aplicate, indiferent ce s-ar întâmpla.

“Nu trebuie să se înțeleagă la televizor. Se duc undeva la o vilă, stau o noapte, se bat, fumează, se droghează și la sfârșit spun: domnule, gata, coaliția a hotărât: nu mai cerem certificat verde, dar în acel moment, chiar dacă moare țara, rămâne.(…) Nu decid pentru că sunt la fel de nevolnici ca și guvernele interimare. Când ai un asemenea guvern treci peste orice. Și atunci îți poți permite să sfidezi UE sau să sfidezi opinia publică. (…) Dacă ați observat, ei au continuat cu politica la televizor. Cele două partide nu au învățat din relația USR-PNL”, a spus publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că lucrurile se vor îndrepta, adăugând că PSD a luat Ministerul Sănătății, care este un minister foarte greu, și nu a rezolvat nimic.

“Din ceea ce a făcut până acum, nu ne putem aștepta la nimic bun. PSD a luat un minister foarte greu, al Sănătății. L-au luat și nu au rezolvat problema Raed Arafat. Rafila a venit la audieri în Parlament, deci într-un cadru oficial, și a spus textual: în România nu Ministerul Sănătății face politica de sănătate, ci un secretar de stat numit Raed Arafat care a preluat încet-încet, Monica Pop a spus ca director de spital, inclusiv angajările”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susține că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este lipsit de fermitate și ar trebui să demisioneze, dar nu o va face pentru că îi place să fie ministru.

“Dl. Rafila ar trebui să demisioneze pentru că, la ora actuală, PSD își are procentajele pe Ministerul Sănătății și el încă nu e ferm. El trebuie să aibă o discuție cu premierul, cu coaliția și să spună hai să rezolvăm problema. Nu o să o facă pentru că îi place să fie ministru. Pântecele moale al PSD este acest minister. Mai degrabă să ai unul acolo rigid care să spună bă, nu mi-ați rezolvat, am plecat, decât unul care e de acord cu toate. Nu uitați povestea cu Raed Arafat. Comunicarea trebuie să fie la Rafila, nu numai pentru că este ministru… măcar din comunicare să-l scoți pe ăla”, a mai spus publicistul.

Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu primul loc este ocupat de premierul Nicolae Ciucă, iar locul 5 de Alin Mastan, șeful Jandarmeriei Române.

Locul 5- Alin Mastan, șeful Jandarmeriei Române

“S-a făcut mare caz că a căzut ăla de pe cal. Nu a fost în public și a filmat cineva. Aici e ceva în neregulă pentru că și la noi la muncă se pot întâmpla, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem… nu era în paradă, dar și acolo se poate întâmpla ceva, nu știu, calul se sperie. Și acolo calul era ținut de cineva și ăla vorbea cu o tipă, nu contează. După părerea mea s-a făcut prea mare caz.”

Locul 4- Marcel Ciolacu, președintele PSD

„Mi-e limpede că se bate pentru domnul Neacșu. Pe vremea guvernării minoritare a lui Ludovic Orban au trecut toate companiile din energie în subordonarea SGG și probabil că el îl susține pe Marian Neacșu presupunând că e omul lui de încredere. Dincolo, este o dublă măsură pentru că în același timp nu face nimic să o apere pe Laura Vicol. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea că la capătul acestei campanii împotriva Laurei Vicol este Marcel Ciolacu. O să vedeți. Site-urile care duc această campanie nu sunt chiar așa adversare lui în particular.”

Locul 3- Klaus Iohannis, președintele României

„Acum stă liniștit că soluția atipică merge, dar eu cred că se iluzionează. Oricum, el e singurul la ora actuală care poate să țină cât de cât coaliția.  Adică să-i oblige pe liberali să ia bocanci în bot și să nu zică nimic. S-a văzut, este foarte interesant, că Florin Cîțu a fost mai puțin agresiv. Dintre cei doi lideri, Ciolacu este agresiv.”

Locul 4- Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

„Nu am înțeles de ce a trebuit să se ducă pe un șantier și știți că le-a promis o sticlă de vin. A mers și el pe clișeul să meargă pe teren.”

Locul 1- Nicolae Ciucă, premierul României

„Pentru că vrea cineva să facă din ofițerul de carieră, o dansatoare, o balerină. Nu a ieșit. Va ieși un general care e balerină.”