• Ion Cristoiu: „Marcel Ciolacu a făcut listele de candidați ca să nu-l dea nimeni jos după alegeri”.
  • Ion Cristoiu: „Ar trebui urgent ca Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae să iasă acum în prim-plan și să promoveze doctrina PER”.
  • Publicistul afirmă că, prin solicitarea procurorilor de a începe urmărirea penală împotriva lui Nicolae Bănicioiu, binomul SRI-DNA care astfel vrea să dea un semnal celor care ies din front. 

Ion Cristoiu: „Marcel Ciolacu a făcut listele de candidați ca să nu-l dea nimeni jos după alegeri

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liderul PSD Marcel Ciolacu a îndepărtat de pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie toate vocile care incomodau PNL, presa prezidențială și pe Klaus Iohannis.

Domnul Ciolacu a făcut aceste liste pentru ca, după ce PSD va obține 5% la generale, să nu-l dea nimeni jos. Ăsta e singurul sentiment. Adică el știe că obține un scor mic și a zis <hai să-i înlătur>.

Dacă vă uitați, nu există un criteriu, să-i spunem, penal. Sunt toți cei gură mare. Oprișan a fost înlăturat pentru că de câte ori era o ședință de-a lor, presa era cu microfonul pe el și Oprișan zicea ceva, pro sau contra.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Viorica Dăncilă… Deci toți cei care au fost adversari – Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu… Cum să-l scoți pe Iulian Iancu, unul dintre cei mai buni oameni în energie. Am avut interviu cu el. E specialist în Green Deal.

Bun. Și-atunci a adus fie din gașca lui, fie tipi ca Rafila. Îl vedeți dumneavoastră pe Rafila ducându-se în Comitetul Politic Național și luându-l la întrebări pe Ciolacu? Nu. (…) Au fost scoși toți față de care PNL, presa prezidențială și Iohannis aveau obiecții (…) Ghinionul lui Klaus Iohannis e că nu a putut să mă treacă și pe mine pe liste. Cred că dacă mă trecea, mă scotea Ciolacu imediat de pe liste”, a afirmat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu: „Ar trebui urgent ca Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae să iasă acum în prim-plan și să promoveze doctrina PER

Ion Cristoiu mai spune că plecarea lui Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu la PER și candidatura acestora pe listele ecologiștilor la parlamentare nu este suficientă și susține că aceștia trebuie să iasă în față.

Această mișcare în sine nu e suficientă, că s-au dus la PER. Nu s-a transmis un mesaj de mare spectacol, că s-au dus acolo. Ar trebui urgent ca Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae să iasă acum în prim-plan și să promoveze doctrina PER.

Peste tot în Europa, partidele ecologiste au învins, dar cu discurs ecologist. Din acest punct de vedere, PER ar putea să ia voturi de la PSD. Din PSD vor mușca două partide: PER și Pro România, care poate să ia masiv, pentru că în timp ce pe partea dreaptă PNL a împărțit cu USR și PMP, dincoace nu a împărțit cu nimeni. Dacă împarte acum, PSD să fie mulțumit dacă ia 20%”, a susținut publicistul.

Binomul SRI-DNA revine. Ținta este Pro România, din cauza domnului Silviu Predoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, prin solicitarea procurorilor de a începe urmărirea penală împotriva Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru (2012-2014) reînvie binomul SRI-DNA care astfel vrea să dea un semnal celor care ies din front. 

Deputatul Nicolae Bănicioiu este membru Pro România, partidul condus de Victor Ponta, pe ale cărui liste candidează la București, pentru Camera Deputaților, fostul director adjunct al SIE, Silviu Predoiu.

Revine binomul SRI -DNA (…) După părerea mea, Pro România este ținta din cauza domnului Silviu Predoiu. Intrarea în politică a domnului Predoiu, care este o premieră (…), a deranjat pe foștii colegi și cred că a deranjat foarte multă lume pentru că s-ar vrea, zic eu, nu cobesc, un exemplu.

E un mesaj să stea cuminte. Sigur ei vor merge înainte. Dar dacă pierde Pro România și cap de listă la București este domnul Predoiu, atunci este o lecție pentru alții, pentru că, de regulă, în România nu e ca în America să ajungă șeful CIA, președinte. Oricum e o campanie împotriva Pro România”, a afirmat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

După solicitarea DNA de a-i ridica imunitatea parlamentară, Nicolae Bănicioiu a anunțat că renunță să mai candideze pentru un mandat de parlamentar din partea Pro România.

„Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns şi cred că totuşi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, va fi în interesul tuturor. Înțeleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor şi din această cauză am decis că nu voi mai candida!”, a anunțat Nicolae Bănicioiu pe pagina sa de Facebook.

Ion Cristoiu adaugă că nu este prima dată când binomul dă un astfel de semnal, un exemplu fiind cazul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, și susține că succesorul acestuia, Marcel Ciolacu, a învățat atât de bine lecția încât uneori social-democrații au devenit mai radicali decât USR-PLUS.

„A considerat că trebuie să dea un semnal. Să știți că foarte multe din deciziile exagerate, cum a fost și Liviu Dragnea sunt lecții. Lecția lui Ceaușescu executat de Crăciun. Adică semnalul transmis de Moscova a fost <mă, dacă mai vine vreunul în fruntea acestei țări și mai clămpăne cu independența, așa o să pățească>.

Liviu Dragnea a încercat și el, sigur, stângaci, să fie el ca Viktor Orban și atunci a zis da?, și i-a transmis atât de bine lui Ciolacu încât Ciolacu nu mai știe…

Dacă observați PSD a devenit USR-PLUS, uneori sunt mai radicali decât USR-PLUS. Nu are nicio șansă, PSD nu se adresează electoratului USR-PLUS”, a punctat publicistul.