• Ion Cristoiu: Oricît ar părea de ciudat, am urmărit în direct Conferința de presă a lui Dan Voiculescu.
  • Întîmplările din ultima vreme cereau explicații din partea lui Dan Voiculescu.
  • Spre stupoarea celor prezenți la conferința de presă, dar și a telespectatorilor, Dan Voiculescu a refuzat să răspundă la întrebările pentru care convocase reuniunea.

Părăsit de Armată. Ca și pe Ceaușescu în decembrie 1989, în iunie 1848 pe Gh. Bibescu, nefericitul Domn al Țării Românești, l-a lăsat Armata.

În seara lui 8 iunie 1848, întorcîndu-se la Palat, domnitorul e victima unei tentative de atentat: un glonț îi găurește epoletul. Momentul a rămas pînă azi în obscuritate. Greu, dacă nu imposibil de crezut, că organizatorii Mișcării, care programaseră debutul Revoluției pentru a doua zi, și-ar fi îngăduit un gest curgînd, pînă la urmă, în favoarea lui Bibescu.

De altfel, speculînd momentul, domnitorul, informat despre conspirație atît de spionii Agiei, cît și de cei ai Rusiei, instituie un soi de stare de asediu. C.A. Rosetti, I. Voinescu II și alții sunt arestați. Nicolae Golescu se ascunde mai întîi la mahala, după care se refugiază la consulul englez. I.C. Brătianu se deghizează, Gh. Grădișteanu se vîră într-o groapă de nisip.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Cu epoletul găurit de glonț, Gh. Bibescu merge a doua zi la cazarmă pentru a obține sprijinul Armatei. Armata îl refuză net. Căpitanul Fărcășanu îi cere să primească Constituția. Un alt ofițer, Enache Dimitriu, merge la Cancelaria Regimentului ia un drapel și îi cere lui Bibescu să jure că nu cheamă trupe străine în ajutor.

Domnitorul face toate cele de trebuință: sărută drapelul și jură.

Se răspîndește însă zvonul c-a jurat pe Constituție.

Oricum, pe 11 iunie 1848 după-amiaza, cînd mulțimea înconjoară Palatul (CC-ul lui Bibescu?), domnitorul semnează Constituția, dîndu-și seama că Armata nu-l va sprijini.

Și Ceaușescu și-a dat seama că Armata l-a părăsit. Numai că el n-a jurat pe Constituție. A fugit cu elicopterul!

*

Scriam pe 7 iulie 2014. România Tv, postul lui Sebastian Ghiță, îi face pe plac lui Dan Voiculescu!

Oricît ar părea de ciudat, am urmărit în direct Conferința de presă a lui Dan Voiculescu. Ziariștii și-au sacrificat după-amiaza de duminică și-au dat năvală la întîlnirea cu presa a unuia dintre cei mai bogați oameni din România, Patron de presă care cheamă la el la Grivco miniștri și chiar pe premier cînd are nevoie de un miș-maș cu statul. Întîmplările din ultima vreme cereau explicații din partea lui Dan Voiculescu. Aceste explicații au fost refuzate pînă acum presei pe motiv că ele vor face obiectul unei conferințe de presă extraordinare. Conferința de presă, anunțată de Dan Voiculescu nu fără huruit publicitar, se prefigura a fi acest moment al explicațiilor date presei independente și nu presei care-i ciugulește din palmă. Spre stupoarea celor prezenți la conferința de presă, dar și a telespectatorilor, Dan Voiculescu a refuzat să răspundă la întrebările pentru care convocase reuniunea. După ce ne-a informat că va finanța un nou ONG anti-Băsescu (credeți că i-l va da lui Mugur Ciuvică?) și o carte neagră a Justiției noastre (n-o va scrie el, ca orice bogătaș, va plăti pe alții s-o scrie!), Dan Voiculescu a anunțat că va răspunde doar la întrebări politice. Se înțelege că numai un tîmpit ca ziarist se apuca să-i pună lui Dan Voiculescu întrebări politice:

  1. Dan Voiculescu anunțase o conferință de presă în care urma să răspundă întrebărilor despre el nu și despre politică;
  2. Refuzul de a răspunde la întrebările pentru care el reușise să strîngă atîția ziariști și să stîrnească atîta interes (toate televiziunile de știri au transmis în direct) era o insultă adusă presei noastre. Ea, presa, fusese invitată să asculte explicațiile unui personaj public la acuzațiile care i se aduc, de către DNA, dar și de către Presă, pentru a constata la fața locului că, hodoronc-tronc, gazda voia să se discute despre politică;
  3. Redacțiile așteptau știri despre problemele lui Dan Voiculescu și nu despre ce crede Dan Voiculescu despre politică.

Cum jurnaliștii nu sunt tîmpiți, cei prezenți n-au ținut cont de șmecheria lui Dan Voiculescu, și s-au năpustit asupra interlocutorului cu întrebări despre problemele acestuia cu Justiția. Un singur ziarist s-a grăbit să-i facă pe plac lui Dan Voiculescu punîndu-i o întrebare despre politică: „Aş vrea să ne spuneţi cum vedeţi dumneavoastră mişcarea UDMR de ieşire de la guvernare.” Știți de la ce televiziune era ziaristul care i-a făcut pe plac lui Dan Voiculescu? De la Antena 3! vor striga mulți cititori. Ei, bine, nu era de la Antena 3. Era de la România Tv, postul lui Sebastian Ghiță, poreclit Guiță Tv, pentru că înalță zilnic un nesfîrșit guițat de slavă lui Victor Ponta. Dvs ce credeți? Pițifelnicul care s-a grăbit să-i facă pe plac lui Dan Voiculescu a făcut asta, pentru că e un tîmpit sau pentru că asta i-a comandat Patronul, Sebastian Ghiță?

Citește și