• Ion Cristoiu: Indiferent cum a considerat Andrei Muraru, pentru ceea ce a făcut, în sensul că a intrat în conflict public în faţa românilor de acolo cu premierul, care este şeful lui, el ar trebui revocat. Din nenorocire pentru Marcel Ciolacu, şi el şi-a dat seama, libertatea pe care i-a dat-o Klaus Iohannis este un lanţ.
  • Ion Cristoiu: Normal ar fi acum Cotroceniul să spună: Mă, a greşit, îl retragem. Mai ales că nu merita să fie ambasador. Nu cred că Marcel Ciolacu va cere revocarea, va înghiţi. Andrei Muraru va fi în continuare ambasador pentru că e omul de casă al lui Klaus Iohannis”,
  • Ion Cristoiu: Vizita lui Ciolacu nu are nici scopul de a arăta românilor că nu ştiu ce a făcut el.(…) Scopul lui a fost să arate că e acceptat (…)Programul lui nu reflectă contracte cu care să vină acasă. El s-a dus acolo ca noi să vedem că l-a primit ăla, ăla, ăla.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că gestul ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, de al admonesta public pe Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Washington, este incalificabil, iar primul ar trebui să ceară revocarea acestei funcţie.

Ion Cristoiu spune că Andrei Muraru nu trebuia să-i reproşeze lui Marcel Ciolacu în faţa românilor din SUA că sa ocupat de organizarea vizitei sale, iar primul nu a acceptat să-l însoţească la întâlnire politică pe care le avea programate.

„Ceea ce sa întâmplat la Washington este incalificabil pentru o viaţă politică democratică. Practic, sa întâmplat în felul următor. Marcel Ciolacu care nu era aşa de amabil în sinea lui sa supărat deoarece Andrei Muraru care este omul preşedintelui, omul PNL şi fratele lui Alexandru Muraru, nu a pus nimic pe Facebook sau pe pagina Ambasadei că a venit premierul României. Premierul României este şeful Luminiţei Odobescu şi şeful lui Andrei Muraru. Chiar dacă îţi consideri nedreptăţit, este incalificabil pentru meseria de ambasador să faci asta în public”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

În opinia sa, pentru acest gest, Andrei Muraru ar trebui revocat din funcţia de ambasador, mai ales că Marcel Ciolacu şi-a dat seama că libertatea de primă dată de preşedinte Iohannis este, de fapt, un lanţ.

„Indiferent cum a considera Andrei Muraru, pentru ceea ce a făcut, în sensul că a intrat în conflict public în faţa românilor de acolo cu premierul, care este şeful lui, el ar trebui revocat. Din nenorocire pentru Marcel Ciolacu, şi el şi-a dat seama, libertatea pe care ia dat-o Klaus Iohannis este un lanţ. Dacă el, într-adevăr, ar fi primit de la Klaus Iohannis acest mandat de premier complet, dl. Muraru ar trebui revocat pentru că aşa ceva, din punct de vedere al diplomaţiei, nu se face. (…) Să-l plesneşti public pe premierul României este ceva incalificabil”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu priveşte că Marcel Ciolacu e să ceară revocarea lui Muraru, dacă nu o face, va arăta că este premier numai prin voinţa Cotroceniului.

„Clar este că Marcel Ciolacu e dator să ceară revocarea lui Muraru. Dacă nu o cere, avem de-a face cu conştiinţa pe care o avea de la început Marcel Ciolacu şi anume că el e premier numai că vrea Cotroceniul. Pentru că normal ar fi acum Cotroceniul să spună: Mă, a greşit, îl retragem . Mai ales că nu merită să fie ambasador. Nu cred că Marcel Ciolacu va cere revocarea, va înghiţi. Andrei Muraru va fi în continuare ambasador pentru că e omul de casă al lui Klaus Iohannis”, a mai spus publicistul.

“ Vizita lui Ciolacu are scopul de a arăta că e acceptat în SUA”

Ion Cristoiu afirmă că vizita premierului Ciolacu în SUA nu are scopul de a obţine ceva concret, de a aduce contract pentru România, ci de a arăta că este acceptat de America, un sindrom mai vechi de care suferă pesediştii.

“Eu cunosc foarte bine pesedismul. Am scris un editorial care se numeşte Sindromul America nu ne recunoaşte şte . Acesta este sindromul PSD de pe vremea lui Ion Iliescu. PSD, chiar dacă acum nu mai are nicio legătură cu FSN-ul lui Iliescu şi nici măcar cu PDSR lui Năstase a rămas cu acest sindrom. În loc să spună: Da, suntem comunişti şi care e povestea , ei, cum caută cineva să le reamintească de Iliescu, imediat vor să demonstreze contrariul. SUA au fost pentru liderii PSD o lume unde, dacă ai putea ajunge, apropo de Ciolacu, înseamnă că te acceptă, în timp ce preşedinţii, premierii de dreapta nu au avut nicio problemă. Şi atunci când vizita lui Ciolacu nu are nici un scop de a arăta românilor că nu ştiu ce a făcut el.(…) Scopul lui a fost să arate că e acceptat”, a susţinut publicistul.

În opinia sa, programele vizitei Marcel Ciolacu în SUA arată că primul sa dus acolo ca să arate că l-au primit câte mai mulţi.

„Întâlnirile nu reflectă o preocupare de a te întoarce cu contract, o preocupare concretă: Bă, mă duc în America, sunt premier şi am câteva puncte. Să mă întâlnesc cu oameni importanţi pentru contract . Nu, programul lui este să-l primească cât mai mulţi. La Muzeul Holocaustului, ăia te primesc, că oricum sunt bucuroşi. Programul lui nu reflectă contract cu care să vină acasă. El sa dus acolo ca noi să vedem că la primit ăla, ăla, ăla. Dar ei nu au importanţă pentru cei de acolo. Era un eveniment dacă venea Lukaşenko sau preşedintele Iranului sau şeful Hamas. Aia era o ştire. A te duce ca premier sau preşedinte la Washington nu înseamnă nimic”, a conchis publicistul.