Ion Cristoiu: Cîțu este un om foarte slab. Rămâne o mare enigmă de ce țara asta a fost dată peste cap pentru el, să fie președintele PNL și premier

Ion Cristoiu: Cîțu este un om foarte slab
  • Publicistul Ion Cristoiu a vorbit ieri, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, despre rolul președintelui Iohannis, despre criza politică declanșată și despre cine este vinovat de actuala criză politică și de moartea a sute de români în valul 4.
  • Ion Cristoiu afirmă că responsabil de actuala criza politică este Florin Cîțu.
  • În opinia sa, tot ceea ce s-a întâmplat după moțiunea de cenzură a PSD, prin care Guvernul Cîțu a fost demis, arată că nu a existat niciun plan.


Întrebat ce va face președintele Iohannis după eșuarea negocierilor PNL-USR-UDMR pentru formarea noului guvern, publicistul a răspuns: “Sigur, asta este o întrebare care pleacă de la credința noastră că ei au un plan. Nu au niciun plan. Nimeni. Și eu am crezut când l-a desemnat pe Cioloș că e. Nu e niciunul. Dacă întrebați pe oricine din interior nu au niciun plan. Au gândit pe moment”.

Ion Cristoiu a continuat, susținând că scoaterea USR de la guvernare, prin demiterea lui Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiției, nu a făcut parte dintr-un plan al președintelui Iohannis, ci al lui Florin Cîțu.

„Mai țineți minte de cîte ori am zis că acea debarcare a lui Stelian Ion a fost un plan ca USR să plece de la guvernare, să-i fezandeze… Nu a fost nimic. Dacă era, nu era moțiune de cenzură… N-a fost nimic. Nu cred că a fost nici Klaus Iohannis, cred că a fost Cîțu. Cîțu este un om foarte slab. În general, oamenii foarte slabi fac excese de putere. Da, cățeii fac exces de putere în raport cu dulăii. Dulăii fac ham și… Ați fost cu mine la congresul PNL. Ați văzut, domnule, ăla era bărbat? (…) La un moment dat i-a pierit vocea. Era un pui strâns de gât. Nu se poate așa ceva. Avea microfonul. Când ai microfonul, toate difuzoarele alea dau vocea ta. Dar nu numai asta, normal era, când tu emani forță, era de ajuns să apară acolo și ceilalți să împietrească. Nu știa să se oprească, era ceva groaznic. Se vedea că e un pirpiriu politic. Și-atunci sigur că el a făcut excese”, a explicat publicistul la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

În opinia sa, tot ceea ce s-a întâmplat după moțiunea de cenzură a PSD, prin care Guvernul Cîțu a fost demis, arată că nu a existat niciun plan.

„Mai țineți minte, am zis așa, împreună cu Klaus Iohannis a fost o lovitură, îi dăm afară pe USR și după asta vorbim cu PSD… și după asta a fost dezastru. Moțiunea de cenzură și tot ce s-a întâmplat arată că nu era niciun plan. Și, după părerea mea, nici măcar președintele nu a fost în plan. Pur și simplu a fost Cîțu, el. Încă o dată, el având sindromul pirpiriului, face exces de … personajele puternice nu fac excese (…) Și la demiterea lui Vlad Voiculescu, același exces”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu: cel mai bine jocă USR, în timp ce liberalii sunt jalnici

„După părerea mea cel mai bine joacă acum USR. Pentru că poporul asteapta salvarea și ei ce fac? Fac orice ca să arate poporului român 1. Își rezolvă problema că erau năbădăioși. Eu, Cristoiu, care nu i-am scos din trotinetiști, să știți că descopăr la partidul ăla niște oameni, hmm, uitați-vă la Cioloș, ce teatru, în sensul bun, joacă el. Și-a pierdut el cumpătul? Nu, pentru că el știe că poporul vrea să negocieze. (…) Jalnici sunt peneliștii. Eu nu am pomenit așa ceva. Sunt întrutotul de acord că nu vrei să te asociezi cu ăștia, dar având în vedere urgența guvernului, eu luni seara convocam conducerea PNL. Și spuneam că nu vrem să facem guvern cu USR PLUS nu pentru că a votat cu PSD, că sunt progresiști, că sunt trotinetiști… mă adresez poporului român… eu pot să fac guvern cu ei oricând, dar nu că nu vreau, ci pentru că ei sunt năbădăioși, Cioloș e împotriva bisericii, noi suntem gata să facem guvern și să-l și cântăm pe Cioloș, dar nu putem. Dar ce-au făcut ei? Au amânat până azi, și azi ce mi-au zis? Îmi spuneți mie vreo justificare adresată poporului român? Care justificare? Să se ducă să facă cu ăia. Dar ce, sunt copii?”, se miră publicistul.