• Ion Cristoiu: Dacă aş fi autorul unei teorii a conspiraţiei, aş spune că cineva din anturajul acestei doamne (n.r Nancy Pelosi) este agent KGB. Şi a îndemnat-o să facă această vizită, pentru că efectele sunt catastrofale pentru războiul din Ucraina. Sunt în favoarea Moscovei.
  • Ion Cristoiu: În acest moment, în America, tema nu mai e Ucraina, este Taiwan-ul. Mult mai puternică, mai de interes, pentru că dacă pierde Taiwan-ul, America s-a terminat. Deci s-a schimbat tema. Mediatic, nu mai există. Zelenski mai face cite un video, dar nu-l mai ascultă nimeni.
  • Ion Cristoiu: Vor creşte şi alte focuri. Ele nu vor fi de proporţii, dar vor fi atât de multe încât va fi un incendiu planetar. Vei avea impresia a mii de focuri. În fiecare zi apare câte unul care e mai rău decât dacă ar fi unul singur. Şi toate acestea împing conflictul din Ucraina în plan secund. Se termină că nu mai vorbim despre el.

Ion Cristoiu: Dacă aş fi autorul unei teorii a conspiraţiei, aş spune că cineva din anturajul acestei doamne (n.r Nancy Pelosi) este agent KGB. Şi a îndemnat-o să facă această vizită, pentru că efectele sunt catastrofale pentru războiul din Ucraina. Sunt în favoarea Moscovei.

Ion Cristoiu: În acest moment, în America, tema nu mai e Ucraina, este Taiwan-ul. Mult mai puternică, mai de interes, pentru că dacă pierde Taiwan-ul, America s-a terminat. Deci s-a schimbat tema. Mediatic, nu mai există. Zelenski mai face cite un video, dar nu-l mai ascultă nimeni.

Ion Cristoiu: Vor creşte şi alte focuri. Ele nu vor fi de proporţii, dar vor fi atât de multe încât va fi un incendiu planetar. Vei avea impresia a mii de focuri. În fiecare zi apare câte unul care e mai rău decât dacă ar fi unul singur. Şi toate acestea împing conflictul din Ucraina în plan secund. Se termină că nu mai vorbim despre el.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan are consecinţe catastrofale pentru războiul din Ucraina, care va fi împins în plan secund.

Eu vorbesc de consecinţe. Dacă aş fi autorul unei teorii a conspiraţiei, aş spune că cineva din anturajul acestei doamne (n.r Nancy Pelosi)  este agent KGB. Şi a îndemnat-o să facă această vizită, pentru că efectele sunt catastrofale pentru războiul din Ucraina. Sunt în favoarea Moscovei. Pentru că în America sunt alegeri foarte grele, la jumătate de mandat. Echilibrul este fragil între republicani şi democraţi. Dacă republicanii pun mâna acum şi pierd democraţii, Biden poate să se ducă să se culce pentru că el oricum acum nu are mare putere. Uitaţi-vă la Franţa. Ce-ar fi fost dacă ar fi învins partidul lui Macron? Acum e complicat, trebuie să negociezi cu ăla, cu ăla, cu ăla. (…) Tema de campanie până la acest conflict a fost războiul din Ucraina. Acest conflict care se lungeşte, manevre militare ample, care durează, tensiunea creşte. În America, Taiwan-ul  este de o sută de ori mai important ca Ucraina”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Ion Cristoiu spune că războiul din Ucraina pare să fi fost scos din atenţia opiniei publice după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan.

“În acest moment, în America, tema nu mai e Ucraina, este Taiwan-ul. Mult mai puternică, mai de interes, pentru că dacă pierde Taiwan-ul, America s-a terminat. E un acord secret cu Taiwan-ul, Taiwan-ul finanţează semiconductorii. Deci s-a schimbat tema. Mediatic, nu mai există. Zelenski mai face cite un video, dar nu-l mai ascultă nimeni. Ruşii elimină elementele mediatice spectaculoase, lasă impresia unei băltiri, dar nu e adevărat, ei rusifică, încet-încet. Ai impresia de scoatere a temei războiul din Ucraina din atenţia opiniei publice. În primul rând a intervenit elementul Taiwan care este foarte important. (…)  Ruşii au oprit breakingnews-urile, a apărut tema de destindere a cerealelor. Mediatic, acest război era păstrat pe ideea că e război absolut şi în acest război absolut au început să apară mici fisuri. Adică, dacă totuşi au reuşit să se înţeleagă şi transportă cereale, înseamnă că se pot înţelege”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că Statelor Unite, care şi-au asumat rolul de jandarm al planetei, le va fi foarte greu să gestioneze conflictele apărute în ultimul timp în Taiwan, Kosovo, Azerbaidjan sau Orientul Apropiat, pe lângă războiul din Ucraina.

În perioada următoare, America, cea care şi-a asumat rolul de jandarm mondial, va avea scandaluri în tot cartierul. Adică o să meargă pe o stradă jandarmul şi acolo se bat ăia, dincolo se face aia. La un moment dat, nu mai reuşeşti. De aia la un moment dat Trump a zis nu mai putem, e o hărmălaie planetară, hai să ne mai ocupăm şi de ale noastre, să facem ordine cu jandarmi mai mici. (…)  Cartierul e plin de scandaluri şi niciun jandarm din lume nu reuşeşte să le ţină pe toate. Ştii cum evoluează în Orientul Apropiat? Şi tu trebuie să stingi şi acolo focul. Şi ai şi Azerbadjanul, Ucraina, Kosovo. După părerea mea, va izbucni şi în Muntenegru”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu explică acest balamuc mondial prin lipsa de cooperare a SUA cu Rusia şi China şi încurajarea celor care văd în războiul din Ucraina un exemplu de urmat. În opinia sa, vor mai apărea şi alte conflicte care vor duce practic la încheierea războiului din Ucraina.

 „Balamucul ăsta a izbucnit pentru că (…) în lupta împotriva terorismului, totuşi Rusia a colaborat. Nu poţi la ora actuală să rezolvi problemele planetei fără colaborarea chiar a duşmanului, Rusiei şi a Chinei, da?  (…) Trebuie să colaborezi şi cu duşmanul. La care se adaugă faptul că războiul a încălcat orice normă internaţională şi-atunci toate conflictele îngheţate se încălzesc, că zic bă, da, dacă acolo a fost posibil, noi de ce nu?  (…) Vor creşte şi alte focuri. Ele nu vor fi de proporţii, dar vor fi atât de multe încât va fi un incendiu planetar. Vei avea impresia a mii de focuri. În fiecare zi apare câte unul care e mai rău decât dacă ar fi unul singur. Şi toate acestea împing conflictul din Ucraina în plan secund. Se termină că nu mai vorbim despre el. Între timp, aţi văzut, ăia rusifică, reconstruiesc fac, pun…”, a mai spus publicistul.