Adevărul despre amânarea eliberării fostului lider PSD. Când iese Liviu Dragnea din închisoare

  • Ion Cristoiu afirmă că eliberarea din închisoare a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost amânată deoarece nu a fost încă pusă la punct o diversiune
  • El mai spune că anchetarea liberalilor Mihai Chirica și Costel Alexe face parte dintr-un plan menit să slăbească puterea lui Ludovic Orban în PNL
  • Publicistul a făcut aceste afirmații vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că eliberarea din închisoare a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost amânată deoarece nu a fost încă pusă la punct o diversiune care să-l aibă ca personaj central pentru a acoperi aranjamente de culise, dar cu siguranță acesta va fi eliberat la 27 mai.

Ion Cristoiu mai spune că anchetarea liberalilor Mihai Chirica și Costel Alexe face parte dintr-un plan menit să slăbească puterea lui Ludovic Orban în PNL și favorizarea lui Florin Cîțu în perspectiva congresului partidului din toamnă când va fi ales un nou președinte al liberalilor.

Publicistul a făcut aceste afirmații vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News, în cadrul rubricii Topul Săptămânii, în care primul loc este ocupat de Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, iar ultimul, de părintele-profesor Constantin Preda.

TOPUL SĂPTĂMÂNII

Locul 5 – prof. univ dr. Constantin Preda, teolog

Ion Cristoiu: „Este profesor la Teologie, predă studiul  Noului Testament, și mâine seară e un interviu înregistrat de la ora 20 la 21.00 la Aleph News, o discuție non-conformistă despre Iisus, despre Înviere, despre patimi. De regulă, dialogurile cu teologii sunt plicticoase. E ca și cu marxiștii. El a fost seminarist înainte de 1989 și spunea că la Seminarul Teologic intrai cu dosar bun de cadre. Când a fost în Armată, în unitatea militară au fost adunați toți teologii, și catolici, și ortodocși. Și ortodocșilor li s-au dat cartușe și catolicilor, nu, pe ideea că erau cu ungurii. Foarte interesant.”

Locul 4- Mihai Chirica, primarul Iașiului

Ion Cristoiu: „Este prietenul meu vechi, mi-e simpatic. El a fost la PSD și era viceprimarul lui Nechita. Este autorul celebrei întâmplări gogoliene din istoria României că fiul lui, care avea 9 luni, era cel mai bogat om din Iași. Nu i s-a întâmplat nimic. A trecut la PNL și, după ce a trecut la PNL și a câștigat alegerile, nu mai contenea pe ideea ce mândră și ce bună e justiția din România și ce încredere are el. Acum l-a înhățat justiția română și am citit o declarație a domniei sale că nu mai are așa multă încredere, că s-ar putea să fie aranjat. Domnul Chirică, când vă ziceam eu să nu aveți încredere în justiție? Ei nu se gândesc niciun moment că li se putea întâmpla lor. Și PNL a acceptat o prostie. Și anume să fie declarat penal la începerea urmăririi penale. Este cea mai mare prostie pentru că poți să fii urmărit penal și să primești NUP. Obligativitatea părăsirii funcției publice trebuie să fie după sentința definitivă. În momentul în care ai introdus asta, ești în pixul președintelui. Că președintele are Parchetul și te cheamă procurorul. Să știți că procurorul nu plătește dacă te cheamă și ești nevinovat. Ei au fost de acord înainte de noua orânduire, când era PSD, că acest instrument era folosit împotriva ciumei roșii. Între timp, președintele are niște mari interese să-l pună pe Cîțu șef la PNL și-atunci pixul președintelui a început să funcționeze în interiorul PNL. Dacă ați observat că PNL-ul e decimat de Parchet.”

Locul 3- Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD

Ion Cristoiu: „Liviu Dragnea, care a încercat să se elibereze. Pe 27 mai va fi eliberat. Probabil că dacă îl elibera acum venea Paștele și nu era bine diversiunea pusă la cale. Eliberarea lui va face parte dintr-o diversiune, adică o să înceapă iar un hau-hau, a ieșit Liviu Dragnea, ciuma roșie… Liviu Dragnea, dacă iese din pușcărie ocupă televiziunile, presa miluită sau pe cale de a fi miluită vreo lună. Vor începe din surse, aflăm că va face un partid, din surse aflăm că azi-noapte s-a întâlnit cu… și o s-o țină așa până obosește. În timpul ăsta, ăștia o să mai pună mâna pe vreo 10 fripturi, fără să le vedem noi.”

Locul 2- Stelian Ion, ministru Justiției

Ion Cristoiu: „Pentru că a intrat și el în vârtej. El a propus ca avizul CSM pentru numirea șefilor de Parchete să fie obligatoriu. Păi în momentul în care avizul CSM e obligatoriu, președintele ce face? Și-atunci a început Klaus Iohannis, l-a criticat într-un fel, și pentru mine semnalul a fost că s-au pus în mișcare ONG-urile. Deja de azi a zis că nu mai sunt bune legile justiției la care lucrează el. Îi prezic, va intra într-un vârtej de nu o să se vadă și va fi de acord, el care avea încredere până acum în justiția română, o să vadă cum e.”

Locul 1- Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei

Ion Cristoiu: „Are o cruciadă, în numele Guvernului, de declarare a AUR ca antisemit. Nu are nicio legătură nici cu conspirația de afară. E o golănie românească. Ei se tem foarte mult, Klaus Iohannis, ca AUR să nu se unească cu PSD în Parlament. Și atunci lui AUR i se dă COVID 19, – am găsit o metaforă- în așa fel încât să nu se mai poată lipi nimeni de el. Cel ma mare pericol pentru coaliția asta de târța-pârța, așa a zis Tudor Arghezi, nu eu, este ca nu cumva să spună PSD că poate face Guvern cu AUR și UDMR.  Deci are COVID, pentru toată viața. Pe de o parte, ai omorât tot programul AUR, nu poate fi îndeplinit. Ați văzut că de fapt AUR este paralizat, nu face nimic. Este și o răzbunare, chiar mare, a lui Klaus Iohannis pentru că AUR a îndrăznit să anunțe că îl suspendă. Și, dacă ar încerca, ar spune: cum mă voi, care sunteți antisemiți? Deci este o operațiune din asta, care, sigur poate să scape de sub control.”