• Ion Cristoiu spune că modificarea Codurilor penale, care readuce SRI în procesele penale și elimină pragul pentru abuzul în serviciu, a fost adoptată pe repede înainte, iar o evenutuală contestație la CCR nu pare posibilă.
  • Ion Cristoiu avertizează că modificările la Codurile Penale vor influența anul electoral 2024, semnale existând încă de pe acum.
  • Ion Cristoiu mai spune că printre cei vizați de această telenovelă în toată regula ar putea fi inclusiv liberalii, în frunte cu prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că revenirea SRI în procesele penale prin modificarea Codului de Procedură Penală va avea efecte asupra anului electoral 2004, primele semne fiind vizibile încă de acum prin spectacolul mediatic creat în jurul stenogramelor din dosarul Otopeni și cazul Dan Diaconescu.

Ion Cristoiu spune că modificarea Codurilor penale, care readuce SRI în procesele penale și elimină pragul pentru abuzul în serviciu, a fost adoptată pe repede înainte, iar o evenutuală contestație la CCR nu pare posibilă.

Dacă va exista totuși o contestație la CCR, Ion Cristoiu susține că s-a pregătit deja terenul pentru momentul când Curtea va respinge modificarea Codului Penal privind eliminarea pragului la abuzul în serviciu și o va aproba pe cea din Codul de Procedură Penală privind revenirea SRI în procesele penale, cele două prevederi fiind aprobate împreună intenționat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

,,Legea a fost trecută prin Parlament ca gâsca prin apă. Problema unei intervenții a CCR se pune numai dacă AUR are un număr suficient de semnături, el nu are, sau dacă face sesizare Înalta Curte. Dacă nu face, legea nu mai ajunge la CCR. După opinia mea este o pregătire, și anume, dacă ajunge la CCR, CCR respinge partea cu pragul, eu cred că de aia a și fost pusă, pentru că a și cerut impunerea unui prag și aprobă cealaltă modificare. O să spuneți că a fost un moment când Curtea a negat, dar poate să revină. Toată presa se va năpusti, ce nenorocire, CCR a negat pragul, dar în spatele fumăraiei va trece cealaltă modificare. SRI are un interes, e în stare să provoace și cutremure de pamânt, numai să treacă. Și multe lucruri care se întâmplă în perioada asta mediatic au menirea ca nu cumva să ne prindem. Adică tema revenirii SRI în procesul penal să nu ia foc pe televiziuni”, a explicat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART TV.

Ion Cristoiu avertizează că modificările la Codurile Penale vor influența anul electoral 2024, semnale existând încă de pe acum.

,,Ca efecte ale acestor modificari în anul electoral 2024, avem deja nebunia cu stenogramele în dosarul Otopeni, Dan Diaconescu, gata. Nu recunoașteți, nu vă spune ceva cuvântul stenograme? Mai țineți minte? Intrai la DNA, nici nu apucai să deschizi ușa și pe toate televiziunile rula că ești un criminal, ce ai făcut. Ba chiar și în interceptări nu știu ce spuneai”, a explicat publicistul.

Despre cazul Dan Diaconescu, Ion Cristoiu crede că a fost creat un adevărat spectacol, care este prea mare pentru ca ținta să fie Dan Diaconescu. În opinia sa, cel vizat este omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul unui lanț de hoteluri și restaurante în București și pe litoral, iar prin el toată clasa politică care a beneficiat de servicii în aceste localuri.

,,E prea mare spectacolul ca să-l vizeze pe Dan Diaconescu. Dan Diaconescu e scos din joc. Unde duc firele? Mi-am pus această întrebare și când a fugit Ceaușescu, la ora 12, pe 22 decembrie 89. Cine e în spate și când a apărut Iliescu la televizor m-am liniștit. În cazul de față abia azi dimineată mi-am dat seama cine e ținta. Ținta nu e săracul Dan diaconescu. Ținta este în primul rând Murad și prin Murad toată clasa politică. Care este narațiunea dată la presă:  Dan Diaconescu le – a cunoscut pe cele două gemene la hotelul Phoenicia a lui Murad unde ele cântau. Din start avem deja  imaginea unui hotel unde se oferă fetițe. Murad este pe de o parte președintele ALDE, e om de afaceri si dacă se ajunge la el s-a făcut pulbere. Problema este că nu cred că există vreun local în istoria României care să fi fost  frecventat de ziariști și politicieni ca restaurantul din București sau hotelul Phoenicia. La cel din București Rareș Bogdan și-a organizat toate zilele de naștere, foarte multe ziare au organizat acolo evenimente pe gratis. Problema este ca dacă ajungi la Murad, care este ticălosul ticăloșilor, ajungi și la ceilalți. O televiziune a dat deja pe surse că sunt implicați Ponta și George Simion. Și începe ticăloșia, că este o ticăloșie”, a susținut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că printre cei vizați de această telenovelă în toată regula ar putea fi inclusiv liberalii, în frunte cu prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

“Dacă este cineva suspect este Rareș Bogdan aici. Mai țineți minte că atunci când a fost inaugurat hotelul cu probleme că a participat toată conducerea PNL? Și că Rareș, care era la Realitatea, a transmis în direct? Pe de o parte se va întreține telenovela asta. E telenovelă de bodegă sută în sută. Are toate ingredientele unei trăncăneli colective pentru o săptămână. Și atunci toți cei care au trecut pe acolo, înțelegeți crima?, vor fi suspectați că au beneficiat. Norocul meu că nu am trecut pe acolo”, a adăugat publicistul .

„Ministrul Agriculturii ar trebui să demisioneze și să plece și din PSD”

Ion Cristoiu spune că principalul vinovat de situația în care se află fermierii români din cauza tranzitului cerealelor ucrainene este ministrul Africulturii, Petre Daea, care, în loc să ceară introducerea de taxe vamale pentru aceste produse, a susținut varianta UE, de compensare a pierderilor suferite de agricultori prin alocarea unor sume de bani dintr-un fond de urgență.

“Principalul vinovat, omul care trebuia să facă gălăgie, era ministrul Agriculturii, care nu a făcut.  Ar trebui să demisioneze și să plece și din PSD. Este incalificabil ca tu, ministrul Agriculturii, al PSD, care, nu a existat emisiune tv în care să nu ne explice el ce român bun e și cum face el mujdei, acum ați văzut ce slab a fost? Să ceară ceea ce au cerut și polonezii, să se reintroducă taxele vamale pentru cerealele ucrainene. De ce sunt prețuri de dumping? Până și Ciucă a zis, a folosit termenul dumping. Cerealele produse la noi sunt foarte scumpe că nu trebuie să fie modificate genetic, să nu fie tratate. Pe când ăla nu le-a făcut pentru UE. Este o chestie  tipică, inunzi cu produse ieftine și proaste o economie unde se fac lucruri scumpe și bune. Fermierii ar trebui să fie supărați în primul rând pe Guvernul României că nu a făcut suficientă gălăgie. Soluția cerută de polonezi este reintroducerea taxelor. Ucraina este în afara UE. O fi având ea război, dar în momentul în care le pui taxe, nu le convine, prețul lor este foarte mare și îl egalează pe cel al românilor. Și atunci ce au făcut, și văd că susține și Daea, ceea ce e halucinant: UE să dea despăgubiri, care tot din banii noștri se dau, fermierilor care au suferit din cauza dumpingului. Așa ceva nu există”, a afirmat publicistul.