• Ion Cristoiu: „Aceste alegeri au aspectul unei răsturnări a lui Ludovic Orban”
  • Ion Cristoiu mai spune că vizita de vineri a premierului Cîțu la Baia Mare este una dintre cele mai mari escrocherii politice
  • Ion Cristoiu: „Premierul României… de fapt, nu premierul României… mi-a limpede că el nu a vrut să candideze. L-a împins gruparea Alinei Gorghiu”

Publicistul Ion Cristoiu critică implicarea premierului Florin Cîțu în cursa pentru președinția PNL la congresul partidului din 25 septembrie, susținând că bătălia internă este aproape ca un război civil, din cauza căruia România va fi paralizată.

Ion Cristoiu spune că alegerile interne nu erau o nenorocire dacă premierul Cîțu nu-și anunța candidatura la șefia PNL, decizie care a dus însă la încleștarea a două găști în partid.

„Și a venit nenorocirea acestor alegeri din PNL. Ele nu erau o nenorocire dacă nu se înscria în cursă premierul României.(…) S-a înscris premierul României, care fiind și slab și susținut de o gașcă, a transformat PNL într-un adevărat război civil, în care cele două grupări, găști, sunt încleștate. Puțină lume știe ce bătălie e între ei. Bătălia care se duce nu este o bătălie surâzătoare. Puteau să fie alegeri cum a fost pe vremea lui Dragnea. Adică dl. Ludovic Orban era sigur că va câștiga, se înscriau acolo 2-3 pițifelnici și asta era. Ori, a intrat un candidat care e premierul României”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ion Cristoiu susține că alegerile din PNL seamănă de fapt cu un plan de răsturnare a lui Ludovic Orban de la șefia PNL, care, dacă va eșua, ar putea duce la înlocuirea lui Florin Cîțu din funcția de premier.

„Aceste alegeri au aspectul unei răsturnări a lui Ludovic Orban. Deci, finalul acestor alegeri este că una dintre găști dispare. E greu de presupus că Ludovic Orban, dacă va câștiga, îl mai lasă pe Florin Cîțu premier. Este pentru prima dată în postdecembrism când în interiorul unui partid e aproape război civil. (…) Gruparea din spatele lui Cîțu și cu președintele, or mai fi și serviciile, chiar pariază pe acesta. Și-atunci, până în 25 septembrie, România este paralizată pentru că premierul nu mai are timp de țară, se preocupă, face turnee prin țară”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că vizita de vineri a premierului Cîțu la Baia Mare este una dintre cele mai mari escrocherii politice deoarece acesta folosește funcția și banii de la Guvern într-o bătălie internă, de partid, al cărei scop este înlăturarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL.

„În realitate, am avut de-a face cu una dintre cele mai mari escrocherii politice pentru că premierul s-a dus pe banii Guvernului – nu s-a dus pe banii PNL sau pe banii lui – la Satu Mare, nu întâmplător pentru că președintele CJ Maramureș e din gașca lor și acolo au venit doi tipi care nu aveau ce căuta: Emil Boc și Rareș Bogdan. Și o acțiune guvernamentală, pe banii Guvernului, s-a transformat într-un moment în care cei doi nu aveau ce căuta acolo. Am avut imagine a ce va fi în această țară până pe 25 septembrie. Se iau bani guvernamentali. Se ia o acțiune guvernamentală, se duce premierul, acolo vin doi susținători de-ai lui, care-i cântă în strună. Nu văd rostul. Putea să spună în conferința de presă: stimați jurnaliști nu mă întrebați cu PNL (…). Problema e că el se plimbă și fură startul. Deci avem două probleme. Cu banii și că el folosește funcția de premier pentru a-l bate pe Ludovic Orban”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu susține că, de fapt, Florin Cîțu nici nu vrea să candideze, dar este împins de la spate de Alina Gorghiu, susținută de președintele Iohannis, care îl va lăsa însă din brațe pe premier dacă acesta va pierde competiția din PNL.

„Premierul României… de fapt, nu premierul României… mi-a limpede că el nu a vrut să candideze. L-a împins gruparea Alinei Gorghiu, care are și mari influențe și la Cotroceni și a venit la președinte și a zis: știți, noi deja avem…. Paranteză, nu uitați că au fost două puciuri pe care le-a oprit președintele, dar nu le-a oprit pentru că îi era drag Ludovic Orban. Cele două puciuri, cel din 19 decembrie, când mergea Rareș Bogdan deja să convoace Biroul Permanent Național, împreună cu dl Sighiartău, care furaseră cheile, și a fost oprit de Klaus Iohannis, și 20 ianuarie când am făcut interviul la Aleph News cu Rareș Bogdan și trebuia să fie începutul unui puci. Era prevăzut ca a doua să iasă pe rând Boc și ăia să-I ceară demisia lui Ludovic Orban, înainte de congres. Au fost oprite amândouă de Klaus Iohannis pentru că avea informații de la SRI că pierd. Și asta spune însă un lucru foarte important în favoarea lui Ludovic Orban. Klaus Iohannis este totuși un politician, minim, dar e. Când va vedea că Florin Cîțu nu are nicio șansă, îl lasă din brațe mâine”, a spus publicistul.

În concluzie, Ion Cristoiu crede că „va pierde Cîțu, deocamdată. El nu mi-a lăsat un moment impresia că vrea. Chiar și asta de la Satu Mare. El nu candidează. Sunt ăștia care… Eu propun ca pe Cîțu să-l altoim cu Rareș Bogdan și va ieși un candidat perfect. Sau Rareș Bogdan să facă o chestie prin căști, tot timpul, să-i șoptească lui Cîțu”.

Topul Săptămânii

În Topul Săptămînii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de copilul sărbătorit la 1 iunie, pentru că a dat prilejul politicienilor să dea în mintea copiilor, iar locul 5, de președintele PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, pentru interviul care va fi difuzat în sâmbătă seară, de la ora 20.00, la Aleph News.

Locul 5 – Sebastian Burduja, deputat, liderul PNL Sector 1

„Este președintele sectorului pro Orban, deocamdată, în război cu Clotilde Armand. Când i-am luat interviul, războiul nu era așa de mare. Interviul îl puteți vedea sâmbătă, 5 iunie, de ora 20.00 la 21.00, pe Aleph News. El mai bine era usrplusist, că a fost în străinătate. Este unul dintre puținii politicieni care a scris o carte despre România. Este foarte important ca tu, ca politician, să ai o viziune. Partea cea mai interesantă va fi cea în care va vorbi despre cei de la USRPLUS, despre Clotilde Armand și a spus că pentru un pumn de like-uri, ăștia sunt în stare să arunce țara în aer. Adică, cum stau ei în Facebook-ul ăla.”

Locul 4 – Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

„Îl pusesem prima dată pentru că introdusese regula ca toți angajații Primăriei să intre cu cardul, dar după ce l-am văzut cu bicicleta am zis că pentru asta merită. Rar am văzut un om mai deznădăjduit de ideea că el conduce ceva. Am impresia că e la volan, dar nu știe să conducă. Mașina merge și zice: aolueu ce face eu.”

Locul 3 – Lucian Bode, ministrul de Interne

„Nu a rezolvat nici acum povestea de la Arad (n.r. asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan), nici nu o să rezolve. Acolo trebuia să se ocupe și SRI, a fost crimă organizată. Serviciile, pentru că dacă ai făcut un atentat cu bombă ziua în amiaza mare, îl faci și în centrul Bucureștiului. Aceste atentate nu pot fi făcute de un om singuratic. Pentru că cel care face dispozitivul e unul, deci e o rețea și atunci e ușor de prins. (…) Aruncarea în aer presupune crearea unui dispozitiv care nu are nicio legătură cu cel care îl pune. Mafia de ce face asassinate? Pentru că e o rețea. (…) Pe Bode l-am pus pentru că a făcut scenariul pentru clipul cu vaccinarea. Este perfect Sergiu Nicolaescu. A murit Sergiu Nicolaescu și a rămas Bode.”

Locul 2 – Alina Gorghiu, senator PNL

„Toată lumea spune că ea este cea care îl împinge pe Cîțu să candideze la șefia PNL. Ea îl împinge pe Cîțu și pe ea o împinge Rareș Bogdan. Și în spatele tuturor președintele Iohannis, îi împinge pe toți.”

Locul 1 – Copilul sărbătorit de 1 iunie

„Ce e aia Ziua Copilului? Ziua Copilului e în fiecare zi. Și de ziua asta toți politicienii s-au prostit, au dat în mintea copiilor. Și-au pus poze, s-au pozat…”