• Ion Cristoiu: „Nimeni nu și-a imaginat cum arată o oră de educație sexuală”
  • Ion Cristoiu: „Toți aceștia care promovează această chestiune reduc, și asta o spune scriitorul din mine, relația dintre bărbat și femeie la sex”
  • Ion Cristoiu: „Părintele trebuie să dea o educație”

În ultima săptămână, războiul intern din PNL s-a transformat într-o ciorbică rece de care nu s-ar atinge nimeni. Cîțu zice ceva, Orban se face că răspunde, Gorghiu se bagă-n seamă, toată lumea e importantă. Vino diseară la Marius Tucă Show să vezi cum vede Ion Cristoiu toată această băltire penelistă care nu mai convinge pe nimeni!

Marius Tucă: Sunteți deacord cu educația sexuală în școli?

Ion Cristoiu: „Nu! Este o chestiune prea intimă și care poate să dea peste cap foarte mulți copii. Sunt și copii care nu vor să se discute în public despre penetrare. Deci noi nu avem voie să discutăm. Nimeni nu și-a imaginat cum arată o oră de educație sexuală. Sunt 20 de copii și unii sunt mai timizi. Alții sunt mai introvertiți și vine profesoara și zici: penetrarea are loc. Totul este jenant. Toți aceștia care promovează această chestiune reduc, și asta o spune scriitorul din mine, relația dintre bărbat și femeie la sex. La o chestie fiziologică.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Marius Tucă: „Am auzit pe unii care spun că cei care se opun ideii de a fi predată educația sexuală în școli sunt cei care nu au avut parte de aceste lecții

Ion Cristoiu: „Păi și cine? Dan Barna? Este însurat? Are copii? Și aici, Iohannis spune o prostie. Că primează dreptul copilului față de dreptul părinților. Teza faptului că copilul îți trebuie luat de la părinți și dus la stat, care să îl aduce cum vrea prin școală este o teză absolut bolșevică. Părintele trebuie să dea o educație. El este creștin, să zicem. Sau este anticomunist. Și atunci eu îl iau de mic și de la grădiniță. Nu mai răspunde, adică îl duc cum vrea statul. Care stat poate fi comunist poate fi legionar, fascisti, totalitarist anticreștin. Nu este corect. Măcar aici în cazul acesta trebuie o aprobare a părinților. În numele dreptului copilului, la cinci ani ce drept să ai? Să îi spunem lui Barna și celor de la USR Plus, cum se nasc… Să se duca la Barna să le facă acolo o creșă”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că „educația sexuală” a devenit obiectul unor mari presiuni pentru introducerea ei într-o programă școlară, ignorându-se voința părinților și drepturile lor constituționale de a decide asupra educației propriilor copii.