• Ion Cristoiu: În plină stare de urgență am atras atenția că nici un pericol nu justifică botnița pusă presei.
  • Ion Cristoiu: Pe vremea lui Ceaușescu nu puteai să vorbești despre campania x pentru că îi supărai pe ruși.
  • Marius Tucă: Observăm că PNL sau coaliția, de fapt, au bătut palma cu PSD în ideea unei viitoare coaliții la guvernare.
  • Ion Cristoiu: UDMR va fi dat afară de la guvernare.
  • Ion Cristoiu: Nu cred că niște miliardari, persoane fizice, vor să stăpânească lumea.

Împreună cu Marius Tucă, Ion Cristoiu a făcut analiza ultimelor evenimente.

Marius Tucă: “Pacepa era erou sau trădător?”

Ion Cristoiu: „Erou era dacă era agent străin și ar fi fost inflitrat în serviciile noastre. El a defectat nu să îl lovească pe Ceaușescu pentru că începuse să fie mirosit ca fiind cu multe afaceri. Erou era dacă rămânea în România și era împușcat. Ce anume a riscat el? Eu nu pot fi erou. Dar când vorbim despre erou, este cel care înfrunta și riscă ceva. Nici măcar nu a riscat să fie împușcat de securitate când era în America.”

Cine construiește “religia” Covid?

Ion Cristoiu: „Să facem o analiză a manipularilor a mecanismelor. Nu exclud jurnaliștii din România, s-ar putea să plecăm cu o ciumă. Chiar în plină stare de urgență am atras atenția că nici un pericol nu justifică botnița pusă presei. Știi care este un ghinion al meu? Am trăit în comunism. Știu ce este cenzura. Eu sunt adeptul Libertatii absolute de expresie, fac urât atunci când apare teza pericolului. Pe vremea lui Ceaușescu nu puteai să vorbești despre campania x pentru că îi supărai pe ruși. Acum a apărut o cenzură, jurnaliștii au ajuns slugile puterii. Mai țineti minte televiziunile care spuneau că acolo era înghesuială? Jurnalisti erau cei care pârau la poliție oamenii care nu purta o mască.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Marius Tucă: Observăm că PNL sau coaliția, de fapt, au bătut palma cu PSD în ideea unei viitoare coaliții la guvernare

Ion Cristoiu: „S-a pregătit aici un fel de … s-a uns o posibilitate de răsturnare a relațiilor. PSD era ciuma roșie. Cred că în felul acesta, când nu va mai vrea USR PLUS ceva, se va apela la PSD. După părerea mea a fost și o încercare de a ocoli UDMR pentru că eu cred că UDMR va fi dat afară de la guvernare. Nici un jurnalist de centru dreapta nu a sărit .  Acum iată că au putut vota cu Ciuma Roșie fără să se teama că o să ia și ei ciuma.”

Cristoiu, despre Cîțu

Ion Cristoiu: „Cîțu nu are nicio treabă. E băiat simpatic, dar nu are treabă cu politica. Dacă ați observat lipsa lui totală de talent, știți că ținta au fost contabilii. El e contabil. Domnul Cîțu e un contabil adjunct. Apelează la clișeele astea. Vorbește prost. E vina lui că nu se pregătește. „

Cristoiu: Nu cred că niște miliardari, persoane fizice, vor să stăpânească lumea

Ion Cristoiu: „A venit o generație de oameni de afaceri, asa s-a întâmplat pandemia. Cei care construiau birouri, acuma dau faliment. Principala consecință a pandemiei este dependența.”