• Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul creat în jurul premierului Cîțu, în urma dezvăluirilor că a făcut închisoare în America acum 20 de ani, ar putea fi consecința unei încercări de retragere a acestuia din cursa pentru șefia PNL.
  • Ion Cristoiu spune în acest context că Florin Cîțu s-ar putea retrage dacă se va dovedi că a făcut declarații false în legătură cu trecutul său.

“La el, singurul lucru care îl poate termina este dacă undeva există o declarație a lui, și băieții o au, în care el spune că nu a fost condamnat sau nu a avut nicio problemă cu alcoolul. Este terminat. E fals în acte”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu a prezentat principale ipoteze legate de apariția acestuia scandal din care nu lipsește o posibilă implicare a președintelui Iohannis.

“După părerea mea, cea mai importantă ipoteză este următoarea: aceasta vine de la Cotroceni. Până pe 25 septembrie, mai pot fi impuse candidaturi la șefia PNL. Florin Cîțu, când a fost propus candidat să-l bată pe Ludovic Orban, s-a contat pe faptul că are funcția de premier, s-a contat pe faptul că nu e atît de prost om politic. Nu întâmplător au ales un premier care are vizibilitate, bani. În această perioadă, Cîțu nu a corespuns așteptărilor. Cu primarii s-a purtat arogant, vă spun eu din surse. S-a dus peste tot, dar nu vorbea el. Și în acel moment, și mult mai grav, a obligat sistemul să facă lucruri compromițătoare, apropo de DNA. Și cred ca ori să i se fi cerut să se retragă ori să se încerce retragerea lui”, a susținut publicistul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ion Cristoiu mai spune că dacă se urmărește o retragere a lui Florin Cîțu, atunci aceasta va viza candidatura la șefia PNL și nu postul de premier.

“Dacă există un scenariu, el este de retragere a lui de la PNL, nu din funcția de premier pentru că e riscant. Dacă se retrage din funcția de premier am avea o criză politică uriașă. Trebuie să pun un alte premier. Și-atunci, până pe 25 septembrie se poate întâmpla o mișcare: susținătorii lui Iohannis spun: ne pare rău, nu mai merge. El iese și anunță că renunță la candidatura la șefia PNL și că recomandă organizațiilor care l-au susținut să-l susțină pe ăla. După părerea mea, numai Ciucă poate fi”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, dacă în perioada următoare se va întîmpla ceva care să abată atenția de la acest scandal, înseamnă că s-a pus la cale o diversiune pentru a-l salva pe Florin Cîțu.

“Dacă până duminică seara niciun susținător nu zice nimic s-a terminat, rămâne Cîțu. Dacă mâine iese un tărăboi mai mare decât ne-am aștepta cu acel marș al LGBT înseamnă că a fost pusă la cale o diversiune ca să-l salveze pe Cîțu. Nu cred că președintele se va pronunța… dacă va spune că trebuia să-și dea demisia, înseamnă că deja i-a cerut demisia. Nu cred că bătălia se duce pe postul de premier pentru că produce o criză. La ora actuală, dacă nu e Iohannis în piesă… băieții sunt cu sondajele și zic hai să vedem. Deocamdată, din punctul meu de vedere, nu văd o presiune de care să țină cont Iohannis”, a mai spus publicistul.