• Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion.
  • USR PLUS cere desemnarea unui nou premier și anunță că va susține o moțiune de cenzură dacă Cîțu nu pleacă.
  • În aprilie, Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății.

Jocul orgoliilor împinge țara într-o nouă criză politică. Florin Cîțu a anunțat că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Liderii USR-PLUS îi cer deja demisia premierului. A fost o zi scandaloasă cu ședințe amânate și reproșuri grele.

Florin Cîțu, premierul României: „Nu voi accepta în Guvernul Romîniei miniștri care sa se opună modernizării României. Nu voi permite ca poporul român sa fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre aceasta demitere. Nu mai aducem pe nimeni in guvern care să șantajeze”

„Premierul Florin Cîțu arată încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție”, a reacționat pe pagina de facebook ministrul Stelian Ion. De asemenea, reacții au apărut din partea mai multor membrii USR-PLUS.

Publicistul Ion Cristoiu îți spune încotro s-ar putea îndrepta coaliția de guvernare.

Ion Cristoiu, jurnalist: „Avem de-a face cu o acțiune în forță a PNL, Florin Cîțu, grupării Florin Cîțu, sprijinită puternic de Klaus Iohannis, prin care se dă un șah USR-PLUS. USR-PLUS ca și în aprilie, are două posibilități. Sau înghite gălușca, gălușca demiterii lui Stelian Ion sau pleacă din Guvern. Guvernul rămâne, dl. Florin Cîțu numește în locul lor niște miniștrii PNL”

În aprilie, Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE