Publicistul Ion Cristoiu afirmă că urmărirea penală a liderului PNL Argeș, Adrian Gheorghe Miuțescu, pentru trafic de influență este un semnal  dat de Sistem lui Ludovic Orban și grupării sale, pentru ca nici o altă organizație liberală să nu-l urmeze după decizia excluderii sale din partid, dar și să arate că oamenii care-l susțin sunt niște corupți.

“Va fi exclus. În legătură cu destinul lui Ludovic Orban sau al grupării sale, avem un semnal  care a trecut neobservat de către presă și anume declanșarea anchetei penale împotriva acelui domn de la Argeș. Acela este unul dintre oamenii lui Ludovic Orban, unul dintre baronii locali. Și atenție, ancheta nu vizează că el a avut un contract și a fost corupt. Vizează o corupție politică, și anume că el, lider PNL, își folosea influența politică de lider PNL, nu de demnitate publică, pentru a plasa oameni în diferite funcții. În momentul în care acel domn este al lui Ludovic Orban, sunt deja două semnale. Unul de imagine, adică ăștia sunt oamenii lui Orban, ați văzut ce făceau, și doi, dă un semnal celor care vor să-l urmeze pe Orban. Mă întrebam când o să dea semnalul. Am crezut că Sistemul doarme, dar nu doarme. Interesant că semnalul a venit chiar azi.”, a declarat publicistul vineri seară la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu nu crede că, dacă Ludovic Orban își va face un nou partid, electoratul liberal se va orienta către acesta deoarece este un electorat fripturist, iar fostul lider al PNL nu are ce-i oferi.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

“Când faci un asemenea partid, există un entuziasm care durează o oră. Prima întrebare care ar trebui adresată lui Ludovic Orban este cui se adresează. Care este culoarul? La ora actuală, culoarul de dreapta are două partide, PNL, cu electoratul mai fesenist, și USR. Spuneți-mi și mie de ce să votez eu cu Orban, ce-mi oferă Orban? Tefeliștii, talibanii, cei cu Justiția se duc la USR, ceilalți la PNL. El ce vrea să facă un PNL mai mic? Electoratul clasic al PNL este fripturist. Spre deosebire de electoratele AUR și USR PLUS, electoratele PNL și PSD sunt de ciosvârtă. Dacă te uiți la PSD, veți vedea primari, consiliere, bunicuțe. Toți bugetari care au interesul ca partidul lor să rămână la putere să ia și ei o ciosvârtă. PNL nu diferă. Povestea de la Argeș asta era.”, a explicat publicistul.

Ironic, Ion Cristoiu adaugă că singura soluție ca viitoarea formațiune politică al lui Orban să se afirme ar fi să urmeze exemplul Partidului Piraților din Cehia.

“Dacă face un partid suveranist, intră peste Dragnea. Poate singura soluție a lui este să facă un partid cum este cel din Cehia, care s-a plasat pe locul 3, Partidul Piraților de pe internet și a avut un singur scop să poți să descarci de pe internet la liber. O să râdeți. Și au intrat în Parlament pentru că erau foarte mulți care voiau să facă asta”, a spus publicistul.

„Cred că se va merge pe o variantă de premier prin rotație”

Publicistul Ion Cristoiu mai spune că actuala criză politică se va încheia odată ce forurile statuare ale partidelor din coaliție implicate în negocieri vor lua o decizie, adăugând că s-ar putea merge pe varianta unui premier desemnat prin rotație.

“În momentul în care se anunță sfârșitul negocierilor sau întreruperea lor. Numai în momentul în care partidele întrunesc organismele premergătoare congresului, un fel de consilii naționale care se desfășoară între congrese. Le convoacă și vom vedea hotărârile pe care le iau fiecare. Cred că se va merge pe o variantă de premier care să rezolve problema de la PNL. Varianta prin rotație. Cred că asta va fi din mai multe motive. 1. Atenuează un pic din concubinaj. Adică, stăm așa vreo 6 luni. Dă posibilitatea lui Florin Cîțu, dacă acum nu este premier, să spună, bă, peste 6 luni vin eu.”, a susținut publicistul.

În opinia sa, o coaliție PNL-PSD nu va funcționa deoarece nu există un pericol care să le unească, așa cum s-a întâmplat în al doilea Război Mondial.

“Această coaliție nu va funcționa dintr-un simplu motiv. Coaliția antihitleristă din al doilea război mondial a fost între aliații occidentali democrați și Stalin. De ce? Pentru că pericolul pentru cele două era atât de mare încât au zis bă, ne unim indiferent ce o fi. În momentul în care pericolul a dispărut, a dispărut și alianța. În cazul de față, nu există pericolul. Singurul argument ar fi că PSD sare în ajutorul PNL ca să salveze o doamnă în stres. Dacă îi întrebați care e motivul… nici măcar că facem acest acord până în primăvară când dau urzicile. Dau urzicile și mergem la alegeri. Sau facem așa. Stăm până la 1 aprilie, la 1 aprilie facem o evaluare. Dacă n-a mers, facem anticipate, dacă a mers, mergem mai departe”, a mai spus publicistul.

Topul săptămânii

În Topul Săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de liderul UDMR, Kelemen Hunor, iar locul 5 de președintele CCR, Valer Dorneanu.

Locul 5- Valer Dorneanu, președintele CCR

“Pentru că a avut demnitatea să reziste acelor presiuni tefeliste privind desființarea SIIJ. Când spun tefeliști mă refer la tinerii frumoși și liberi. Acum nu mai sunt nici tineri, nici frumoși, cu atît mai puțini liberi, că nu mai ies în stradă. Dar și mitingul din Piața Victoriei  împotriva alianței cu PSD, tot în favoarea PNL este. Deci ies în stradă împotriva faptului că PNL-ul drag lor, mireasa, virgina să nu cumva să se căsătorească cu PSD. Nu vedeți că și asta este o jignire la adresa PSD? Și e pusă la cale de PNL. Încă o dată, ei nu sunt împotriva coaliției. Uitați-vă la toată campania. Este de-a dreptul jignitoare dacă eu aș fi pesedist. Adică ei nu sunt că ar vrea cu USR. Nu. Cum de dragul lor PNL, partidul frumos, de viță nobilă, european, democratic se întinează cu acest PSD? Tot manifestație anti-PSD e. Și Ciolacu și ăia stau de parcă sunt drogați. Chiar așa de mare e nevoia ciolanului ăsta?”

Locul 4- Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD

„Pentru că a avut curajul să susțină impozitarea luxului. Eu sunt un mare adept al acestei impozitări. Rareș Bogdan și peneliștii spun numai prostii. E vorba despre impozitarea luxului. Vrei 4 mercedesuri? La trei plătești impozite mai mari. Așa este și în Franța. Nu e vorba de impozitarea activelor. Este vorba că un ghiorțan își ia trei iahturi, 20 de vile. Dacă vrea să-și ia 20 de vile, un palat, cum am auzit că avea răposatul Adamescu 50 de camere. Numai stingerea luminilor avea nevoie de slujitor. Vă imaginați, numai să ștergi praful. Cine vrea 50 de camere, să plătească impozit. Vine Rareș Bogdan și face pe capitalistul. Aoleu o să plece Gigi Becali din România și o să se ducă cu averea lui în Macedonia”.

Locul 3- Cătălin Pițu, procuror militar

„Văd că acum este acuzat de tefeliști că a instrumentat prost Dosarul Revoluției. Nu e adevărat. El l-a instrumentat foarte bine. Am auzit acum o idee la unu, Alexandru Muraru, care propune acum o echipă specială a Parchetului General care să refacă ancheta. Păi cum, că au murit toți. Pe cine să ma ia? Nici pe Iliescu nu poate să-l ia. Dincolo de ce a făcut, Cătălin Pițu a scris o operă. Acel rechizitoriu este una dintre cele mai bune cărți despre teroriști, bine documentată, plus că sunt și foarte multe documente. Eu am și pledat ca acest dosar să fie clasat și să aibă acces la el istoricii și jurnaliștii”.

Locul 2 – Florin Cîțu, președintele PNL

„O să discutăm data viitoare despre jucătorul Florin Cîțu. Este genul de jucător care și țara și-o pune, nu la poker, la bursă. E o trăsătură pe care eu nu o înțeleg, dar mi-au explicat unii. El simte nevoia de a juca cu orice preț. El s-a urcat beat la volan în America nu pentru că era inconștient, din nevoia de risc. Dependența de risc. Și îi lipsește conștiința efectelor. Și când a dat atacul acela la leu, în 2008.”

Locul 1 – Kelemen Hunor, președintele UDMR

„A fost de departe cel mai echilibrat. Ar fi bun și de premier. Cele două partide nu ar avea nicio problemă și oricum UDMR a fost întotdeauna cu toate partidele. Nu și-ar fi imaginat UDMR că ar putea avea premier, dar au fost mulți în țară și pe la Vaslui care i-au votat. Sunt foarte buni.”6