• Ion Cristoiu: Iohannis nu a avut minima preocupare să transmită în ţară mesajul, bă, eu muncesc. Semnalul pe care el îl transmite, nu altul, este bă, eu petrec. E bine? Asta este şocant, indiferenţa asta la ce zice românul. Denotă lipsă de bun simţ.
  • Ion Cristoiu: Circulă acum ideea, şi eu sunt prudent, că de fapt a fost pus la cale un complot. Nu, lui îi plac. Este vorba de omul Klaus Iohannis, care este totuşi un om cu facultate. De la un nivel de cultură în sus nu mai ai macrameuri. El are gusturi de oligarh din est.
  • Ion Cristoiu: Dacă vă uitaţi, momentul acesta este punctul culminant al unei imagini deja formate în legătură cu Klaus Iohannis. imaginea din Egipt a fost un turist de lux în timp ce poporul geme. A venit vizita la San Francisco, la fel, turism de lux, cutare, cutare. Ăsta reprezintă unul din punctele de adâncire a imaginii de sultan, de padişah, de calif, de şeic, adică de om luxos, bogat, de om care foloseşte banul statului.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vizita preşedintelui Iohannis în Japonia şi Singapore reprezintă un moment care întăreşte imaginea de turist de lux a şefului statului, lipsa de bun simţ şi indiferenţa faţă de reacţiile românilor, cu efecte dezastruoase pentru liberali.

Ion Cristoiu spune că vizita şefului statului este lipsită de pragmatism, fără scop, iar imaginile cu avionul de lux pe care l-a închiriat pentru deplasare arată că a fost vorba mai degrabă despre o excursie.

“Dacă vă uitaţi la toată această ieşire, ea are aspectul unei excursii. De ce? În primul rând avionul, nu e vorba că nu s-a dus cu un avion de linie. În asemenea situaţii, eu nu sunt adeptul populismului. Conducătorii politici nu au timp (…) problema e că în cazul de faţă nimic nu e subordonat pragmatismului, adică scopului. Scopul era ca preşedintele României, care se duce după atâta timp în Japonia, pe lângă protocolulul de semnare a parteneriatului, să plece cu o echipă de investitori care să se întoarcă (cu contracte)”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ion Cristoiu critică indiferenţa şi lipsa de bun simţ a şefului statului, care, prin folosirea avionului de lux, transmite românilor mesajul că petrece, nu munceşte.

“Iohannis nu a avut minima preocupare să transmită în ţară mesajul, bă, eu muncesc. Semnalul pe care el îl transmite, nu altul, este bă, eu petrec. E bine? Asta este şocant, indiferenţa asta la ce zice românul. Denotă lipsă de bun simţ. Pentru că un om cu bun simţ nu-şi etalează faţă de cei din jur … că şi eu ca vedetă nu-mi etalez maşina. Nu am o maşină complicată, dar dacă aş avea-o, nu m-aş duce în Găgeşti cu ea, unde se dărâmă casele pe ei.  E o chestiune de bun simţ, nu ai voie să-l umileşti pe cel de pe stradă doar dacă eşti ghiorţan (…) M-a făcut să surâd ironic la ghiorţănismul din avion. Circulă acum ideea, şi eu sunt prudent, că de fapt a fost pus la cale un complot. Nu, lui îi plac. Este vorba de omul Klaus Iohannis, care este totuşi un om cu facultate. De la un nivel de cultură în sus nu mai ai macrameuri. El are gusturi de oligarh din est”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că vizita în Asia şi ideea de lux transmisă de cuplul prezidenţial ar putea fi începutul sfârşitului pentru Klaus Iohannis, conform zvonurilor din piaţă, reprezentând punctul culminant al imaginii de turist pe bani publici a şefului statului.

„Deja circulă în piaţă zvonul că acest moment e începutul sfârşitului. Avionul nu l-a dat el. Deci cineva… pozele cu avionul… de regulă, presa mogulistă este prudentă cu el. De aici s-a născut o întreagă teorie a conspiraţiei, ideea fiind că e începutul sfârşitului. Implicaţiile politice sunt uriaşe pentru PNL. Dacă vă uitaţi, momentul acesta este punctul culminant al unei imagini deja formate în legătură cu Klaus Iohannis. La Traian Băsescu, în al doilea mandat, s-a creat încetul cu încetul imaginea tipului  care se înconjoară de o gaşcă, de o camarilă care se îmbogăţeşte. Adică era ideea mai înspre corupt, care face afaceri. Dacă vă uitaţi, imaginea acum este de turist. Uitaţi-vă la povestea din Egipt, când nu a mai pus el poze. El s-a pozat atunci cu ea. Care era ideea? Un turist de lux”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că Iohannis este unul din oamenii ajunşi într-un post de putere care nu gustă puterea în sine, ci beneficiile materiale, de comoditate.

“Deci imaginea din Egipt a fost un turist de lux în timp ce poporul geme. A venit vizita la San Francisco, la fel, turism de lux, cutare, cutare. Ăsta reprezintă unul din punctele de adâncire a imaginii de sultan, de padişah, de calif, de şeic, adică de om luxos, bogat, de om care foloseşte banul statului, abuz în serviciu, în folos propriu. Din punctul meu de vedere, care îl urmăresc din 2014 şi am scris întruna, nu cred că e o ciudăţenie. Klaus Iohannis este unul din oamenii ajunşi într-un post de putere care nu gustă puterea în sine, ci beneficiile materiale, de comoditate’, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că imaginea de lux transmisă de vizita lui Iohannis va avea un efect dezastruos asupra PNL, incapabil să se disocieze de şeful statului.

“Este un dezastru pentru PNL. Nici acum nu a reuşit să se disocieze de el. Oricum era o piatră de gâtul PNL. (…) Nu există o facţiune în PNL ca să se delimiteze pentru că PNL nu are preşedinte. Dacă venea unul cum era Năstase la PSD sau chiar Ciolacu. Acolo e Ciucă să trăiţi şi în grupările de acolo toţi se uită la arbitrul de la Cotroceni. Ei depind în continuare de el. Şi ei mai ştiu un lucru. El este cumplit de ranchiunos. Toţi care l-au cunoscut spun că e ranchiunos faţă de cei din jur, cum a fost cu Orban”, a amintit publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că fotografiile cu avionul de lux în care a călătorit Iohannis au fost livrate de PSD, ci este vorba mai degrabă de o comandă venită de sus, în urma unui acces de ranchiună al şefului statului după respingerea aderării României la Schengen.

“Nu a venit de la PSD. A venit de sus, sus de tot. Există o ipoteză cu care eu sunt de acord, deşi pare ciudată. Mai ţineţi minte după Schengen, el a avut după şedinţa Consilului JAI, o ieşire cam ranchiunoasă, când a zis aha, şi unde e solidaritatea, cutare, cutare. El cazul Schengen l-a luat personal. Şi cred că a început să-i confunde pe ăia cu Ludovic Orban. El are ranchiuni care nu au legătură cu calculul politic, e în stare să se sinucidă politic pentru a-şi rezolva problemele. Povestea cu paltonul (n.r trântit pe capota maşinii cu ocazia unei vizite la Paris în 2015) a fost pentru mine cea mai tare expresie a aroganţei. Aia a exprimat pentru prima dată o ranchiună. Există şi ipoteza că de fapt Schengen-ul era în schimbul Bîstroe. Undeva e o comandă. Toate alea cu avionul… nu e în stare PSD pentru că ştie că, dacă face chestia asta, intră în opoziţie”, a susţinut publicistul.