Publicistul Ion Cristoiu îi dă dreptate prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan în conflictul cu Ludovic Orban, susținând că acesta face mari concesii pesedismului din partid, în timp ce miniștrii USRPLUS ies în față în detrimentul liberalilor cărora le ia din electorat.

“L-am întrebat ce vrea acum, pentru că Rareș Bogdan s-a prezentat ca purtătorul de cuvânt al unei grupări și a spus că Ludovic Orban trebuie să plece, i-a și făcut oferta să rămână președinte al Camerei Deputaților, motivând nu pierderea alegerilor – marți seara a scăldat-o- dar, în perioada următoare, dacă până la congres, nu congresul, că nu știm când îl ținem, facem un președinte interimar, bănuiesc că Florin Cîțu. De ce a spus el în numele grupării?  Pentru că mereu, mereu pe parcursul interviului, a invocat situația CDR din 1996, și are dreptate.  Și eu sunt un susținător mai tare al plecării lui Orban. De ce? Așa cum s-a văzut după învestirea Guvernului, PNL sub conducerea lui Ludovic Orban, moare.

Fac o profeție. Din mai mai multe motive. Avem deja o conducere bicefală. Cîțu premier, el dincolo. Stați să ănceapă sesiunea parlamentară, să vedeți cum i se va umfla capul lui Ludovic Orban. În al doilea rând, atacat de gruparea reformistă, mai ales de nordiști, Orban caută să-i câștige pe baronii locali, făcând uriașe concesii.  Cazul Alexe, cel cu tabla, dacă ar fi fost la PSD, îl suspenda. Apoi a venit și a făcut tragerea aia la sorți (n.r. filiale cu scoruri bune la alegeri să-și pună secretari de stat în ministere). Ca să supraviețuiască, el face mari concesii pesedismului din PNL.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Dacă ar fi singuri pe dreapta, nu ar fi nicio problemă pentru că ei ar face pe partea dreaptă ce făcea PSD pe partea stângă. Dar am USR-PLUS care, practicând un altfel de politică, ia PNL din voturi. PNL nu există, nu ați observat că sunt doar miniștrii lor?”, a afirmat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că Rareș Bogdan a dat înapoi în conflictul cu Ludovic Orban deoarece a intervenit președintele Iohannis, care practică politica conflictelor înghețate pentru a nu avea bătăi de cap, și pe care Rareș Bogdan nu ar trebui să-l ierte pentru că a dat un semnal incorect în partid.

“După părerea mea, a intervenit Klaus Iohannis. Și vă dau un singur exemplu. Dl. Ludovic Orban a făcut să apară în presă informația că el a fost la Cotroceni luni. Dacă nu s-ar fi dus normal era ca președinția să dezmintă. Eu nu știu dacă la Cotroceni nu au jucat bambilici sau nu au vorbit despre flori. A fost un semnal cumplit al lui Klaus Iohannis împotriva grupării lui Rareș Bogdan. Klaus Iohannis este un om comod, nu vrea gălăgie nu vrea scandal, nu vrea revoluție (…) Gândiți-vă că Iohannis care era cu prosopul pe cap și trăgea de fiare să aibă mușchi. Și vine Delia, aia cu pălăria, și zice știți, e revoluție.  Lasa-mă, zice, nu vezi că dau la fiare. Domnle, e revoluție. Aoleu, e revoluție în PNL! El este un om comod.

Adică administrarea acestei crize era o bătaie de cap. În momentul în care admiți o problemă, trebuie să o rezolvi. Ați văzut că el vrea să fie totul frumos. Probabil că el ar fi vrut ca dimineața să-și dea demisia Ludovic Orban și să se rezolve. Și atunci el amână. Este practica conflictelor înghețate. A fost un semnal incorect și eu în locul lui Rareș Bogdan, al grupării nu l-aș ierta”, a susținut publicistul.