Ion Cristoiu: Isteria ciclonului a fost creată de autorităţi. Au arătat că, dacă înainte cu două zile de alegeri pun la cale aşa ceva, aleg pe cine vor ei

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că alarma falsă despre aşa-zisul ciclon Ashley, care trebuia să măture România de vest la est, a fost pusă la cale de autorităţi, fiind o manevră electorală prin care, pe de o parte se adânceşte prăpastia neîncrederii românilor în autorităţi, iar pe de altă parte se exersează manipularea populaţiei prin frică.

“Isteria nu a fost creată de presă. A fost creată de autorităţi (…) De la pandemie, nu am mai pomenit o asemenea uriaşă manipulare. A fost un cocktail de interese care a dus la această isterie. Primejdioasă pentru că ne spune ce uşor e de manipulat un popor din câteva vorbe. Primul şi cel mai important a fost interesul lui Marcel Ciolacu de a mai câştiga ceva capital electoral. (…) Al doilea a fost al sistemului de a nu se mai discuta despre acea uriaşă bâlbâială cu prezenţa lui Klaus Iohannis pe listele parlamentare, să nu se mai discute despre caz (…) în al treilea rând, s-a manifestat la o parte a presei interesele celor cu maşinării climatice, de a transforma orice ploicică în schimbare a climei (…) au fost şi nişte interese particulare. Al doamnei de la ANM de a fi vedetă (…) al lui Raed Arafat. Visul lui este ca noi toţi să fim nişte soldaţi şi el să fie general. Interesul lui Fechet de a ieşi în prim-plan (…) şi al unor televiziuni de a-l servi pe Ciolacu”, a afirmat publicistul, luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că această isterie orchestrată de autorităţi vine pe fondul unei lipse uriaşe de încredere a populaţiei în toate mesajele care vin dinspre guvernanţi.

“A fost o serie de lovituri date încrederii populaţiei. Prima a fost în pandemie, apoi începutul războiului din Ucraina unde s-a prezentat exagerat şi acum. La ora actuală, avem un divorţ uriaş între ce spun autorităţile, şi uneori au dreptate, şi românii care nu mai încredere în ce li se spune (…) tot ce vine de acolo e considerată minciună pentru că de data asta chiar a fost”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, după ce totul s-a dovedit o minciună, nimeni nu şi-a prezentat scuze, deşi, într-o societate normală cei vinovaţi ar trebui sancţionaţi, chiar şi penal. Mai mult, publicistul crede că isteria ciclonului a fost un mod prin care guvernanţii testează frica ca mijloc de manipulare pentru a-şi conserva puterea.

“Şi mai e încă ceva grav. Niciunul nu a ieşit să-şi ceară scuze (…) a fost un exerciţiu foarte important cât de uşor e manipulată populaţia când e vorba de frică. Au câştigat ei pentru că au arătat că, dacă înainte cu două zile de alegeri pun la cale aşa ceva, aleg pe cine vor ei. Normal ar fi ca, dacă noi am avea o societate civilă ca lumea sau chiar o presă sau o o opziţie, ei să fie traşi la răspundere (…) La ora 3 să dai Ro Alert este o chestiune penală, de stat. Statul ne-a anunţat că peste o oră trebuie să stăm închişi în case”, a amintit publicistul.

Iohannis, şef la SRI ?!?

Dacă isteria ciclonului era menită să acopere şi bâlbâiala PNL privind găsirea unui mod de a-l pune pe şeful statului pe listele sale parlamentare, nici Klaus Iohannis nu a stat degeaba şi a anunţat că nu candidează, având informaţii că va fi refuzat, spune Ion Cristoiu.

“Că nu vrea lege era anunţul lui clar că nu vrea să i se atingă vanitatea. Deja el a primit informaţii că dacă legea aia se discută, cade. Şi el nu suporta. Cum adică? Cel mai interesant este anunţul că nu candidează. Puţină lume ştie că la ora 4, după-amiază, pe 27 septembrie, un grup din interiorul PNL avea de gând să ceară conducerii PNL ca el să nu fie pe liste. (…) Nu luaţi că aşa l-a apucat. Ideea era: cum adică să sufere o asemenea înfrângere de la amărâţii ăştia? (…)”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca Iohannis să fie numit şef la SRI deoarece postul i se potriveşte mănuşă.

“Da, dar va fi şef la SRI. Credeţi că Iohannis, cel care trebuia să fie secretar general NATO va fi un pensionar care va juca table la Sibiu? Unde se duce? La SRI nu credeţi? Dacă îl pune la SRI? Mie mi se pare postul cel mai potrivit pentru el. Nu face nimic. Luxul, lux. Nu eşti obligat să dai socoteală. Eu vă spun, e postul cel mai bun. Trebuie să dai socoteală? ? Ştie cineva ce făceau ăia de la SRI? Poţi să aduci şi acolo feţe de masă, nu-i aşa?”, a mai spus publicistul.

Exit mobile version