• Jurnalistul Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Ion Cristoiu a analizat alegerile din America și a vorbit și despre Iohannis în pandemia de coronavirus.
  • Cristoiu: „Americanii sunt foarte democrați cu ei înșiși. Când e vorba de pieile roșii și alții nu mai funcționează nimic”.

Ion Cristoiu: „Americanii sunt foarte democrați cu ei înșiși. Când e vorba de pieile roșii și alții nu mai funcționează nimic”

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că există politicieni care alintă presa. Despre Trump spune că a pornit pe picior greșit în relația cu presa.

Ion Cristoiu: „Sunt politicieni care alintă presa, care se poartă frumos cu presa. Trump, fiind și el vedetă TV, a pornit prin a nu face frumos în fața presei. Presa spune că nimeni nu poate să câștige în fața presei. Acolo, presa s-a năpustit supra lui Trump din orgoliu.

Era cam cum eram noi prin ‘96 – ‚97 – noi facem presă, noi v-am făcut președinte, noi vă dăm jos. Din cauza asta, politicienii fac ochi dulci presei. Dar lui Trump i s-a rupt de presă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Presa a căzut într-o capcană. Presa a început să spună „cum îndrăznești să ne spui nouă”. A fost un orgoliu. Să ne imaginăm ce-o să facă presa cu Biden. Ar muri. Presa va fi într-o poziție la fel de stânjenitoare cum a fost în ‘96”.

Ion Cristoiu: „Jurnaliștii știu că îi poți înjura pe toți, dar nu pe Iohannis”

Ion Cristoiu: „Un om, când ajunge președinte, îi intimidează pe toți. Chiar și Iliescu. De ce acest sindrom? Pentru că presa e lașă. E ușor să critici biserica și alte instituții.

Jurnaliștii știu că poți să înjuri pe toată lumea, dar nu pe Iohannis. Iohannis vorbea ca și cum am fi avut vaccinul în vamă. În România sunt aproape 9 000 de cazuri, la ATI nu mai ai loc. Toată lumea vorbește de 10.000 de cazuri pe zi, iar președintele vorbește de vaccin”.

Marcela Feraru spune că presa franceză încearcă să se poziționeze la mijloc întotdeauna. „S-a făcut un sondaj de opinie și 85% dintre francezi ar prefera ca Biden să fie președinte. E o lungă relație între Franța și SUA de tipul “Je t aime moi non plus”.

Marcela Feraru: „Relațiile dintre Macron și Trump nu au fost dintre cele mai fericite. S-au luat la harță. Să decredibilizezi Franța… Economia franceză merge foarte mult pe lux, turism… or toate acestea suferă acum, pentru că econoomia se închide”.

Ion Cristoiu: „Joe Biden va fi un continuator al politicii lui Trump, dar cu alte mijloace

Ion Cristoiu: „A fost o participare uriașă și înseamnă că acea parte din America care a fost la vot este conștientă de puterea votului. Ei cred urieșește în America First! La noi e “nu mă duc că oricum pierde”.

Joe Biden va fi un continuator al politicii lui Trump, dar cu alte mijloace. Fără politica lui Trump, America deține o putere de mâna a patra. America e la pământ cu infrastructura, cu sistemul de sănătate.

Faptul c-au ieșit atât de mulți oameni la vot înseamnă că Trump a intuit câteva mari problem ale Americii. Când am aterizat pe aeroportul din New York din Dubai mi s-a părut ca un aeroport de provincie”.

Ion Cristoiu: „Trump spune: “m-am săturat de politicianul ipocrit”. În America sunt mii de problem pe care americanii le discută în șoaptă sau la bere, n-au curajul să le spună cu voce tare”.

Facebook și Instagram au interzis postările lui Trump

Ion Cristoiu: „Niște cârnățari planetari. Este inadmisibil să impui așa ceva”.

Jurnalistul Ion Cristoiu mai spune că Iohannis face o greșeală fatală: „confundă pandemia cu Viorica Dăncilă”.