Ion Cristoiu: „La Colectiv a fost pe proprietate privată și putem da vina pe cetățean, dar aici este vorba de stat”

Ion Cristoiu Sursa foto: Aleph News
  • Publicistul a analizat în cadrul emsiunii „Gândurile lui Cristoiu” cazul incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț
  • Ion Cristoiu a mai abordat și subiectul alegerilor din Republica Moldova

Publicistul Ion Cristoiu şi moderatoarea Monica Mihai au analizat cazul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, încercând să decripteze cauzele care au dus la acest eveniment tragic.

Ion Cristoiu: „La Colectiv a fost pe proprietate privată și putem da vina pe cetățean, iar aici este vorba de stat. Nu și-au ales ei destinul. Dacă avea  loc la psihiatrie, dar faptul că a fost într-o secție arată că este un caz foarte grav. Una din cauza acestei repetări este ca în cazul Colectiv autoritățile au trecut la un lucru foarte simplu: analiza cauzelor.”

„Ancheta nu se referă doar la vinovați, ci și la cauze. Se trece la analiza cauzelor. La Colectiv sigur una din cauze era corupția, dar poate nu erau asigurările incendiilor sau că în România se deschid cluburi pivate în tot felul de grote. Iei măsuri. Ori atunci așa a mers pe responsabilitate penală. A fost un moment belestemat. Pot să pariez că domnul președinte va da vina pe PSD.” 

De asemenea, cei doi au vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

Ion Cristoiu: „Ce interes au acum să-și vâre rușii coada, să se creeze o problemă. Este limpede. Din punctul de vedere al Moldovei este bine, președintele nu are nicio putere. Favoritul tradițional nu mai este. Nu au niciun favorit.”

„Un presedinte pro european va tresări la orice încercare a noastră de unire.”