• Ion Cristoiu: Marcel Ciolacu nu e plutitor, este unul dintre cei mai abili politicieni din România şi nu face întâmplător. După părerea mea, el pregăteşte terenul pentru ceea ce sigur va fi şi anume că va rămâne premier Nicolae Ciucă în schimbul unor ministere. Nicolae Ciucă este cel care ar da orice minister ca să rămână în funcţia de premier.
  • Ion Cristoiu: Dl. Cătălin Predoiu nu este Klaus Iohannis care a venit din primar preşedinte. Gândiţi-vă la ce experienţă are. Nu i-a scăpat, a făcut-o dinadins. Ori a vrut să scape de acea afirmaţie în legătură cu Codruţa Kovesi care ar fi atras, inclusiv de la Bruxelles, tunete şi fulgere, ori el vrea să plece şi cred că asta vrea.
  • Ion Cristoiu: Acolo ne-a tras pe noi pe sfoară pentru că avea nevoie să rezolve o mitocănie diplomatică şi anume retragerea lui Hurezeanu. Ceea ce a făcut România, mă miră. Ce ne-a făcut Austria ca să-l rechem? Şi-a exercitat dreptul de veto, da? Ne-a înşelat, ne-a ocupat? Nu! A anunţat revenirea la post pentru că şi-a dat seama că a început să fie tocat la nivel de alte state.

Ion Cristoiu: Marcel Ciolacu nu e plutitor, este unul dintre cei mai abili politicieni din România şi nu face întâmplător. După părerea mea, el pregăteşte terenul pentru ceea ce sigur va fi şi anume că va rămâne premier Nicolae Ciucă în schimbul unor ministere. Nicolae Ciucă este cel care ar da orice minister ca să rămână în funcţia de premier.

Publicistul Ion Cristoiu compară rocada premierilor cu schimbul de tură între vatmanii unui tramvai şi spune că, în acest caz, liderul PSD, Marcel Ciolacu, poate să conducă Guvernul mai bine, dar nu să schimbe direcţia propunând un nou program de guvernare.

Ion Cristoiu susţine că declaraţiile lui Marcel Ciolacu despre ceea ce va face el când va ajunge premier reprezintă, de fapt, o pregătire a terenului pentru menţinerea lui Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Acum la începutul anului avem o situaţie ciudată. Rotaţia premierilor poate să aducă un vatman mai bun, ori Marcel Ciolacu ne anunţă că schimbă traseul. Când o să ajung eu premier o să taxez… deci deja schimbă programul de guvernare. Potrivit acordului din coaliţie, programul de guvernare e acelaşi. Marcel Ciolacu nu e plutitor, este unul dintre cei mai abili politicieni din România şi nu face întâmplător. După părerea mea, el pregăteşte terenul pentru ceea ce sigur va fi şi anume că va rămâne premier Nicolae Ciucă în schimbul unor ministere. Nicolae Ciucă este cel care ar da orice minister ca să rămână în funcţia de premier. Şi vă spun şi de ce”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Ion Cristoiu spune că plecarea lui Nicolae Ciucă din postul de premier va duce la contestarea acestuia în PNL din cauza acuzaţiilor de plagiat şi declanşarea luptelor pentru putere în partid.

La PNL vor începe luptele interne pentru că preşedintele partidului nu mai e premier. Şi mai sunt vreo 100 care vor să fie preşedinte de partid. Dar cel mai important, primul este faptul că îl mănâncă cu plagiatul. Maşinăria cu plagiatul se pune în mişcare. Acum îl mai poţi apăra. E cu Ucraina, cu stabilitatea, dar atunci de ce să nu discutăm dacă a plagiat sau nu că este şef de partid. L-ar pune într-o funcţie pentru care el nu e pregătit. Nu-l recomandă nimic pe Nicolae Ciucă ca preşedinte de partid, dar dacă rămâne premier rămâne în continuare şi şef de partid şi noi nu ne dăm seama… Pe de altă parte, Ciolacu nu are niciun interes să fie premier pentru că se erodează el, nu partidul”, a explicat publicistul.

Cătălin Predoiu a făcut-o dinadins. Cred că vrea să plece”

Ion Cristoiu mai spune că perspectiva rocadei între PNL şi PSD la conducerea Guvernului îl determină pe ministrul liberal al Justiţiei, Cătălin Predoiu, să-şi pregătească plecarea din Cabinetul Ciucă prin lansarea unor afirmaţii controversate privind achitarea soţului fostei şefe a DIICOT, Giorgiana Hosu (verdictul fiind aşteptat abia luna viitoare) şi dosarul Kovesi.

El a adus un argument, că a făcut nominalizări bune. Nu era în sensul hai că vă dau o ştire. După asta el a adâncit, a spus că ştia de nu ştiu unde, din afară. Dl. Cătălin Predoiu nu este Klaus Iohannis care a venit din primar preşedinte. Gândiţi-vă la ce experienţă are. Nu i-a scăpat, a făcut-o dinadins. Ori a vrut să scape de acea afirmaţie în legătură cu Codruţa Kovesi (n.r. că grăbirea unui verdict în dosarul Kovesi nu ar trebui să afecteze calitatea actului de justiţie) care ar fi atras, inclusiv de la Bruxelles, tunete şi fulgere, ori el vrea să plece şi cred că asta vrea. El are două lucruri de făcut. Să nominalizeze acum la şefia DNA şi poate că nu vrea să facă nominalizarea pe care o vrea ăla de sus şi doi, oricum,  în mai trebuie să plece. Eu nu cred că l-a luat gura pe dinainte, nu e Predoiu, ce Dumnezeu!”, a afirmat publicistul.

Klaus Iohannis a vrut să rezolve o mitocănie diplomatică şi anume rechemarea lui Hurezeanu”

Ion Cristoiu afirmă că discuţia telefonică între preşedintele Iohannis şi omologul său austriac, Alexander Van der Bellen, a fost un pretext folosit de şeful statului pentru revenirea la post a ambasadorului nostru la Viena, Emil Hurezeanu, rechemat în ţară după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen.

„Acolo ne-a tras pe noi pe sfoară, nu pe ăla, pentru că avea nevoie să rezolve o mitocănie diplomatică şi anume retragerea lui Hurezeanu. Ceea ce a făcut România, mă miră. Care e temeiul pentru care să recheme ambasadorul? Că a votat Austria împotriva ta? Păi ce Austria a invadat ţara? Ce ne-a făcut Austria ca să-l rechem? Şi-a exercitat dreptul de veto, da? Ne-a înşelat, ne-a ocupat? Nu! A anunţat revenirea la post pentru că şi-a dat seama că a început să fie tocat la nivel de alte state. Nu există aşa ceva. O ţară şi-a exercitat dreptul de veto, da? A încălcat vreun tratat cu noi? Nu, că de fapt,  noi meritam. Domne nu ştiu, el nu a făcut altceva decât a respectat tratatul care spune că poate spune  da sau nu. Nu ne-a înjurat, nu ne-a scuipat, nu a trimis trupe, nu a lucrat ceva să spui că în culise era un proces de… Şi-a exercitat dreptul de veto. Păi dacă noi în plan internaţional facem aşa, rechemăm ambasadorul că X şi-a exercitat dreptul din tratat… Şi-atunci a folosit un pretext. L-a luat pe preşedinte, nu pe cancelar”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că preşedintele Iohannis nu a reuşit să obţină aderarea României la Schengen deoarece nu are relaţii personale la nivel internaţional.

„Eu nu am nevoie de un preşedinte care să călărească ţara asta că toţi vor. Iertaţi-mi expresia, să o conducă. Problema este că e nevoie de cineva care pe plan internaţional are relaţii personale, care apelează la ăla, pentru România, da? Dacă vă uitaţi la declaraţiile lui Klaus Iohannis este clar că în cazul Schengen el a rămas cu buzele umflate că nu avea relaţii. Pentru că foarte mult contează relaţiile personale. Cu preşedintele austriac nu a vorbit la o bere, pentru mine era important dacă vorbea la iarbă verde”, a punctat publicistul.