• PNRR, legături suspecte între banii UE și reforme nepopulare. Cine cere înghețări de pensii și salarii și creșteri de taxe? Guvernul sau Comisia Europeană?
  • Congresul PNL: Cum s-a furat startul  pentru șefia partidului
  • Afacerile din pandemie. Tânguiala șefului DNA, Crin Bologa
  • Ion Cristoiu: „Noroc că a venit pandemia, să ne rugăm să mai vină și alte pandemii”

Ion Cristoiu și moderatoarea Monica Mihai au discutat despre reformele nepopulare anunțate de guvernanți pentru accesarea celor 30 de miliarde de euro prin PNRR, plan aflat pe ultima sută de metri înainte de depunerea lui la Bruxelles, dar ținut la secret de autorități.

PNRR este și subiect de campanie electorală în PNL, în perspectiva congresului din această toamnă pentru alegerea unui nou șef al partidului, Florin Cîțu creându-și un avantaj din postura de premier.

Ion Cristoiu: „Păi daca nu era pandemia, nu restartam România? Nu făceam autostrăzi? Mi s-ar fi părut normal că acești bani, acești bani au fost prezentați ca bani care se adaugă la bugetele naționale și cu ele se face. La noi avem de-a face cu o mitizare a unor bani. Dacă vă uitați la ce spun Cîtu si Iohannis… România a fost o nenorocită de la Cuza încoace.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

De asemenea, Ion Cristoiu și Monica Mihai au analizat afacerile din pandemie, semnalate de Raportul Curții de Conturi, dar care nu s-au concretizat până acum în dosare la DNA.

„Noroc că a venit pandemia”

Ion Cristoiu: „Noroc că a venit pandemia și să ne rugăm să vină și alte pandemii. Ăia au zis că ne dau niște bani, ăia 30 de miliarde, România seculară stă în ei. O Românie săracă, asistată social, nu face nimic. Nu plătește taxe, nu plătește impozite și zice „au venit banii de la Bruxelles”. Spun că odată cu acești bani, România devine alta. Deci este bine că a fost pandemie. Ce este România post-pandemică?”