• Ion Cristoiu: Liderul AUR se însoară. Potrivit anunţului public, făcut de domnia sa fericitul eveniment – ca să folosim şi noi un clişeu de telenovelă – va avea loc pe 27 august 2022, în satul Oveselu din Vâlcea.
  • Ion Cristoiu: În excesul de zel al luptei împotriva lui George Simion, cei de la UM Digi 24 au declanşat o campanie menită a identifica Nunta lui George Simion cu Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu. O prostie.
  • Ion Cristoiu: Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925 a devenit un reper istoric. Identificînd Nunta lui George Simion cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu nu faci altceva decît să dai semnificaţie istorică unui fapt prezent lipsit de aşa ceva.

Ion Cristoiu: Liderul AUR se însoară. Potrivit anunţului public, făcut de domnia sa fericitul eveniment – ca să folosim şi noi un clişeu de telenovelă – va avea loc pe 27 august 2022, în satul Oveselu din Vâlcea.

Liderul AUR se însoară. Potrivit anunţului public, făcut de domnia sa fericitul eveniment – ca să folosim şi noi un clişeu de telenovelă – va avea loc pe 27 august 2022, în satul Oveselu din Vâlcea.

Pe Facebook, unde susţine o veritabilă campanie publicitară despre nunta sa, George Simion a scris: 

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Aştept toţi românii să se bucure alături de mine. Cea mai mare bucurie pentru mine e dacă veţi fi prezenţi.

Să veniţi în cămaşă populară!”

Într-un alt mesaj eroul viitorului eveniment fericit” a venit cu precizări în privinţa invitaţiei:

Ştiu că e departe pentru unii dintre voi, dar ne organizăm cu autocare din fiecare judeţ. Nu am glumit: Vă aştept pe toţi (…) Pentru mine e important să veniţi, nu daruri sau altceva. Obligatoriu e să veniţi în cămaşă tradiţională”.

George Simion s-a remarcat, încă de la intrarea AUR în Parlament drept Liderul unui partid care a luat în cătare pe nimeni altul decît Klaus Iohannis.

Clasa politică e paralizată la gîndul că fie şi un suspin l-ar putea supăra pe Stăpînul (deocamdată) al Sistemului. Urile sale sînt periculoase. Pentru că sînt urile unui om mărunt.

Presa de după formarea Marii Coaliţii s-a transformat într-un muştiuc al lui Klaus Iohannis.

Cu mici excepţii, site-urile şi televiziunile de ştiri cît de cît independente şovăie să-l atace.

În acest context de transformare a României într-o marmeladă în care Klaus Iohannis îşi vîră deştu pentru a-i gusta dulceaţa, campania dusă de AUR a stîrnit mînia Neamţului de la Cotroceni.

Şi împotriva AUR s-a pus în mişcare o maşinărie politică (dirijată de Alexandru Muraru) şi una mediatică (avînd drept vîrf de briceag Digi 24) pentru a identifica partidul cu Mişcarea Legionară şi pe George Simion cu Corneliu Zelea Codreanu.

Un mijloc abject, folosit şi de comunişti între 1944-1947 pentru a scoate din joc partidele şi liderii advesari, constînd în acuzaţia de fascism.

E o axiomă a Istoriei că nimic nu face rău unui regim decît slugărnicirea lui propagandistică de către proşti.

Asta deoarece proştii se definesc şi prin excesul de zel.

În excesul de zel al luptei împotriva lui George Simion, cei de la UM Digi 24 au declanşat o campanie menită a identifica Nunta lui George Simion cu Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu.

O prostie.

Mai întîi pentru că asta înseamnă o uriaşă publicitate gratuită făcută lui George Simion.

Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925 a devenit un reper istoric. Identificînd Nunta lui George Simion cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu nu faci altceva decît să dai semnificaţie istorică unui fapt prezent lipsit de aşa ceva.

George Simion a invitat pe toţi românii – şi sigur românii din AUR – vor veni la nuntă în cadrul politicii sale de a se înfăţişa ca un Amic al Poporului.

Nu văd nici o semnificaţie politică în asta, aşa cum a fost cazul Nunţii lui Codreanu.

Nunta lui Codreanu s-a petrecut într-un anume context moral şi social-politic. Ea nu poate fi imitată de nici o altă nuntă.

Despre această Nuntă vom publica într-un alt număr documente luate din Arhivele SRI şi din cărţile lui C.Z. Codreanu.

Sigur e că:

1. Nunta lui Codreanu de la Focşani, a fost gîdnită ca un moment de exploatare a gloriei dobîndite de CZ Codreanu după achitarea de la Turnu Severin.

2. Nunta lui Codreanu a fost o operaţiune de marketing politic prin desfăşurarea în stil tradiţional românesc.

Era vremea cînd aşa ceva conta.

Nu cred că azi mai aduce voturi o nuntă cu nuntaşi în costume populare.

3. Nunta lui Codreanu a fost gîndită şi ca replica dată Guvernului PNL, cel care încercase să-l înfunde pe C.Z. Codreanu prin Procesul de la Turnu Severin.

Nu întîmplător, Siguranţa s-a ocupat riguros de acest eveniment.

Nunta lui Codreanu ţine exclusiv de personalitatea unică a lui Corneliu Zelea Codreanu.

4. Nici Corneliu Vadim Tudor la vremea lui şi nici George Simion azi nu-l pot înlocui.

Am respins şi resping asemănarea AUR cu Mişcarea Legionară şi a lui George Simion cu Corneliu Zelea Codreanu din motive ţinînd de rigoarea cercetării de istoric şi nu pentru a-i scuti de acuzaţiile de fascism. 

Acest editorial este preluat complet de pe cristoiublog.ro.