• Ion Cristoiu: „Partidele din coaliția de guvernare trebuie să-l schimbe urgent pe Cîțu”
  • Ion Cristoiu: „PNL se duce, gata, putem să-i punem cruce, pentru că e anexa USR PLUS”

Ion Cristoiu susține că premierul Cîțu, Raed Arafat și Vlad Voiculescu trebuie înlocuiți urgent din funcție.

„Partidele din coaliția de guvernare trebuie să-l schimbe urgent pe Cîțu și să pună pe cineva cu carismă, să fie omenesc, să poată să comunice. Să renunțe la Raed Arafat și la Vlad Voiculescu pentru că acesta are o agendă proprie. Din punctul de vedere al PNL, ori îl acceptă și rămâne cu Voiculescu, ori renunță la el. Eu nu am zis să-l dea afară că e slab, ci ca să poată să guverneze în continuare”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu a comentat și fricțiunile dintre PNL și USRPLUS pe tema modificărilor aduse legilor justiției de ministrul Stelian Ion.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Astăzi s-a petrecut un lucru care pe mine m-a stupefiat. Un domn, Stelian Ion, ministrul Justiției din partea USR, a venit în fața opiniei publice și a zis că a modificat legile Justiției. Le-a prezentat, le-a trimis la CSM și a venit astăzi șeful PNL și ne-a spus că ele nu au aprobarea coaliției. Cum adică? Dacă Stelian Ion a făcut asta, tu, Ludovic Orban, dădeai cu el de pământ. (…) El le prezintă pe cont propriu ca fiind ale coaliției și vine unul dintre șefii partidelor din coaliție și spune noi habar nu avem. Orban trebuia să dea cu el de pământ”, a spus Ion Cristoiu.

„PNL se duce, gata, putem să-i punem cruce, pentru că e anexa USR PLUS. De trei luni, agenda e impusă de Stelian Ion, de Cătălin Drulă de la Transporturi, de Năsui de la Economie și de Vlad Voiculescu. Iar celor de la PNL li s-a spus să facă ciocu mic ca nu cumva să-i supere (…) USR PLUS merge la rupere. Avem o relație de putere. USR PLUS se poartă ca și cum puțin le-ar păsa dacă mai sunt sau nu la putere. Dar lor le pasă. Și cei de la PNL le-au luat frica, fiind foarte mult pe ciolan. Și atunci, în loc să meargă și ei la rupere, dau semne de slăbiciune, și ăilalți îi călăresc și mai tare”, a afirmat publicistul.