• Elena Udrea e de şapte ani vînată de Statul paralel, care nu-i va ierta în veci că în loc să se smiorcăie pe la epoleţii generalilor din Sistem, ea a făcut dezvăluiri spectaculoase despre Binomul SRI- DNA, dezvăluiri care, alăturate celor făcute de Traian Băsescu, au semnalat românilor adevărul că democraţia noastră e una de faţadă.
  • Statul Paralel a avut toate motivele să se răzbune pe Elena Udrea, vînînd-o timp de şapte ani, dar şi pentru a semnala că tot ce se întîmplă azi sub semnul militarizării fără scrupule a vieţii politice a fost profeţit de fosta colaboratoare a lui Traian Băsescu.
  • Despre importanţa covîrşitoare a dezvăluirilor Elenei Udrea începînd cu ianuarie 2015 am scris în mai multe rînduri. Redau mai jos un comentariu publicat pe cristoiublog.ro din 5 aprilie 2017.

Decizia tribunalului din Bulgaria (după România şi Costa Rica Elena Udrea a ajuns să cunoască pe propria-i piele şi Justiţia din Bulgaria!) a fost amînată pînă pe 14 aprilie 2022. Despre întîmplările din ultima vreme care o au pe Elena Udrea ca personaj central dintr-un film care a reuşit să taie rîurile de lacrimi care izvorăsc de o lună şi ceva din ochii angajaţilor lui Dan Voiculescu pe post de bocitoare ale situaţiei din Ucraina, film regizat cu binecunoscuta măiestrie de Statul Paralel, mai puternic în România ca niciodată, voi scrie abia după ce aflu sentinţa din Bulgaria. Pînă atunci, ţin să precizez ceea ce am zis pînă acum în Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro:

Elena Udrea e de şapte ani vînată de Statul paralel, care nu-i va ierta în veci că în loc să se smiorcăie pe la epoleţii generalilor din Sistem, ea a făcut dezvăluiri spectaculoase despre Binomul SRI- DNA, dezvăluiri care, alăturate celor făcute de Traian Băsescu, au semnalat românilor adevărul că democraţia noastră e una de faţadă. Despre importanţa covîrşitoare a dezvăluirilor Elenei Udrea începînd cu ianuarie 2015 am scris în mai multe rînduri. Redau mai jos un comentariu publicat pe cristoiublog.ro din 5 aprilie 2017. Am făcut asta nu numai pentru a se vedea că Statul Paralel a avut toate motivele să se răzbune pe Elena Udrea, vînînd-o timp de şapte ani, dar şi pentru a semnala că tot ce se întîmplă azi sub semnul militarizării fără scrupule a vieţii politice a fost profeţit de fosta colaboratoare a lui Traian Băsescu.

Dezvăluiri de senzaţie ale Elenei Udrea dintr-un posibil Jurnal II

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Luni, 3 martie 2017, Elena Udrea a fost invitata emisiunii România 9, realizată pe TVR 1 de Ionuţ Cristache.
Am acceptat invitaţia moderatorului de a-i fi secund la dialogul de tip interogatoriu, cu fosta candidată la Preşedinţie, în prezent condamnată la şase ani cu executare în prima instanţă la I.C.C.J.
Eu şi Ionuţ Cristache ne-am împărţit rolurile.
El, tînăr jurnalist, şi-a asumat rolul de hărţuitor al Elenei Udrea în cazul Procesului, dar şi al rolului jucat de ea în formarea şi consolidarea Sistemului care azi dă peste ea cu brutalitatea rece a unui buldozer.
Eu, jurnalist bătrîn, dar mai ales istoric al clipei, mi-am propus să scot de la Elena Udrea noi dezvăluiri despre ultimii 12 ani de Istoria României, în genul celor făcute în Jurnal.

Mi-am propus asta din două motive:

1. Sunt sigur că în acest Dosar, al Galei Bute, Elena Udrea e nevinovată. E suficient să amintesc aberaţia din sentinţa prin care cei 600.000 de euro, despre care DNA susţine c-au fost daţi de mituitor, n-au fost confiscaţi, ci trebuie înapoiaţi de acuzată lui Adrian Gărdean. Decizia, unică în felul ei în cîmpul tactic al Binomului SRI-DNA, îşi are explicaţia într-o ilegalitate a DNA. Subordonaţii Codruţei Kovesi l-au transformat pe Adrian Gărdean din mituitor în martor în acest proces. Şi astfel controversatul om de afaceri se pricopseşte cu 600 000 euro, drept răsplată de la Lulutza că a dat-o în gît pe Elena Udrea. Ar trebui să amintesc şi cei 67 de martori care au pledat în favoarea fostei ministre, dar neluaţi în seamă de Complet, care avea sentinţa dată în plic înainte de a ajunge dosarul la el, dar şi confruntarea dintre Elena Udrea şi Gheorghe Nastasia, pretinsul ducător de geantă cu mita, confruntare filmată (de ce n-o cere Elena Udrea, ca să fie difuzată la TV?) în care procurorul se chinuie o oră să-i smulgă lui Nastasia confirmarea c-a luat geanta şi i-a dat-o Elenei Udrea. Ca să le iasă pasienţa, procurorii au făcut o şmecherie. La Dosar au pus doar stenograma confruntării. Una e însă Stenograma şi alta e filmarea, care dovedeşte clar că Gheorghe Nastasia nu numai c-a minţit în denunţ, dar mai mult îi e ruşine acum în faţa Elenei Udrea.
Aşa cum am mai scris, Elena Udrea ar fi fost condamnată şi dacă dosarul trimis în instanţă ar avut doar cîteva foi albe.

2. Nu ştiu dacă Elena Udrea a fost sau nu coruptă. Ştiu însă că dezvăluirile ei despre Sistem o răscumpără de toate păcatele. Fără aceste dezvăluiri, începute în Jurnal, în Denunţul din 30 ianuarie 2015, în interviul din presă, continuate în alte intervenţii publice, n-ar fi fost posibilă ieşirea la iveală a adevărurilor care au zguduit Binomul, care au atras atenţia asupra folosirii luptei împotriva corupţiei pentru răfuieli politico-mafiote, care au făcut din denunţarea implicării securistice a SRI în anchetele penale şi chiar în procese o campanie de prim ordin a presei independente.

Conştient de importanţa crucială a dezvăluirilor făcute de cea care a trăit şi activat în nucleul Sistemului care a condus şi conduce şi acum România, ori de cîte ori am participat la interviuri cu Elena Udrea, fie ca moderator, fie ca secund, am lăsat deoparte hărţuielile acuzatoare pentru a mă putea concentra pe întrebările menite a smulge de la ea dezvăluiri. Experienţa de om de televiziune m-a convins că ipostaza de procuror, asumată de mulţi lideri de opinie, e nu numai ipocrită – mulţi din ei sunt nişte escroci buni de gură – dar şi contraproductivă gazetăreşte. Acuzatul se apără, tu îl acuzi şi pînă la urmă nu iese decît o cădere de rating: telespectatorul se plictiseşte şi oricum e convins că toţi fură şi de aia n-are el Palat ca Gigi Becali. Chiar din debutul emisiunii, după ce Elena Udrea a dezvăluit că nu mai are o copie a Jurnalului, eu rămînînd singurul deţinător al unui exemplar, i-am zis să scrie o a doua parte, un fel de Jurnal II, deoarece primul se încheie pe 31 ianuarie 2015, cu istorica frază, frază de final de roman balzacian:

„S-a întîmplat! M-au chemat la DNA şi m-au acuzat oficial.”

Mi-a făgăduit că se mai gîndeşte. Pînă atunci, în emisiune, ea a făcut noi dezvăluiri despre Sistem, oricînd posibile de a fi scrise într-un jurnal II.
Deoarece emisiunea de o oră şi ceva a abordat şi alte subiecte şi mai ales a avut momente de hărţuire a Elenei Udrea de către tînărul Ionuţ Cristache (m-am convins încă o dată că Elena Udrea e imbatabilă în direct la tv, făcînd faţă oricăror acuzaţii, fără să se intimideze şi, mai ales, fără să se supere) consemnez aici, pentru istoricii clipei din prezent şi pentru istoricii din viitor, noile dezvăluiri ale Elenei Udrea.

1) S-a înscris în campania pentru preşedinţie ca să devină preşedintă a României. Din cîte se ştie am fost un duşman înverşunat al acestei candidaturi. Înainte de emisiune i-am amintit de interviul din campanie de la Realitatea Tv, în care eu declaram în direct că n-o voi vota în veci, în timp de Rareş Bogdan, cel care o face acum hoaţă, penală, coruptă, în direct, la televiziunea prezidenţială, din Doamnă Preşedinte n-o mai scotea. Ştiind că tot ce i s-a întîmplat în ultimii ani îşi are cauza în candidatură, în emisiune, am întrebat-o niţel nedumerit Ce-a apucat-o? Spre surprinderea mea n-a răspuns c-a greşit, c-a vrut să-şi încerce norocul, ci că era sigură că va intra în turul al doilea, unde urma să-l bată pe Victor Ponta.
De ce era sigură?
Luase în calcul faptul că Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil şi prin asta scos din joc. Orice candidat al Dreptei îl bătea pe candidatul PSD în turul al doilea.
Ce n-a luat în calcul?
Faptul că Florian Coldea îl va trage pe sfoară pe George Maior şi va interveni la Livia Stanciu pentru ca Procesul să se amîne pînă după alegeri.
Începînd cu fotografiile de la Paris şi terminînd cu chemarea lui Dorin Cocoş la DNA (puşculiţă a SRI, sacrificată pe altarul Interesului Naţional), Trinomul SRI-DNA-ICCJ s-a dat peste cap să-i oprească ascensiunea ei spre funcţia supremă în stat. E mai mult decît interesant că Elena Udrea a confirmat că Traian Băsescu n-a fost prea încîntat de candidatură, adăugînd că, nu de puţine ori şi-n alte ocazii, fostul preşedinte a descurajat-o în ambiţiile de a ocupa anumite funcţii.

2) În 2013, Elena Udrea şi Sebastian Ghiţă au fost la biroul lui Victor Ponta dintr-un bloc de locuinţe pentru a-l convinge pe premier s-o accepte pe Codruţa Kovesi şefă la DNA, în 2013.
Pentru a nu fi recunoscută de oamenii muncii în timp ce bîntuia pe alei, s-a deghizat:

„Am fost deghizată la întâlnirea cu Victor Ponta. A fost şi Sebastian Ghiţă de faţă. A trebuit să fiu luată dintr-un anumit loc, eram îmbrăcată cumva, purtam ceva pe cap. Am pus un batic pe cap, aveam şi o umbrelă. M-am ferit şi de oamenii de pe alei, şi de paznic, a trebuit să aştept să urce unii cu liftul.”

3) Era sigură că după încheierea mandatului lui Traian Băsescu va fi arestată de Codruţa Kovesi din două întîmplări dezvăluite în premieră absolută luni seara, de Elena Udrea la România 9.
Prima întîmplare s-a petrecut la sărbătorirea împlinirii de către Traian Băsescu a vîrstei de 60 de ani.
Erau într-o sală de la Sinaia.
Ea şedea la prima masă a sărbătoritului. Codruţa Kovesi, Florian Coldea, cu nevastă-sa, şedeau la o masă aflată undeva pe la mijlocul sălii.
Ca subordonaţii, nu-i aşa?
La un moment dat, ea s-a ridicat de la masă ca să meargă la toaletă. În drum, străbătînd aleea dintre mese, a trecut pe lîngă masa la care şedea Codruţa Kovesi. Aceasta – îşi aminteşte Elena Udrea – i-a aruncat o privire ucigaşă (mă rog, de cea care şedea nu la prima masă, ci la o masă de pe la mijloc, cu Poporul!). Mi-am dat seama că mă va aresta imediat ce nu va mai fi preşedinte Traian Băsescu. I-am zis asta şi fostului preşedinte. Mi-a răspuns că bat cîmpii.
A doua întîmplare a avut loc de Ziua lui George Maior. Ea, Elena Udrea, şi Alina Bica au venit amîndouă îmbrăcate trăsnet. Atrăgeau toate privirile bărbaţilor. Ea, Elena Udrea, într-o rochie roşie. Alina Bica, cu părul încreţit. Codruţa Kovesi şedea pe o canapea şi discuta cu Liviu Dragnea.
Din cînd în cînd le arunca celor două priviri pline de ură turbată.
I-am zis Alinei – mărturiseşte Elena Udrea – asta ne arestează pe amîndouă cînd îşi va încheia mandatul Traian Băsescu.
Cele două istorisiri în premieră îmi confirmă supoziţia că, abuzînd de puterea sa de stăpînă a cătuşelor, Codruţa Kovesi şi-a răzbunat, prin arestarea celor două, toate complexele de femeie tratată de bărbaţi ca pe un stîlp din marginea şoselei, provocate de două femei din Sistem, Alina Bica şi Elena Udrea, după care bărbaţii întorceau capul.

4) Pentru ca Livia Stanciu să fie numită preşedinta ICCJ, a intervenit pe lîngă Elena Udrea Mircea Toader, prieten cu familia Stanciu din Galaţi.
A intervenit ca să pună o vorbă bună pe lîngă Traian Băsescu.
În competiţie erau Livia Stanciu şi Lidia Bărbulescu.
Traian Băsescu a optat pentru Livia Stanciu.
La această mărturisire mi-am amintit că în 22 octombrie 2009 Lidia Bărbulescu a fost desemnată de CSM ca preşedintă a ÎCCJ. Traian Băsescu a sărit în sus cît dealul Cotrocenilor. A avut intervenţii dure împotriva Lidiei Bărbulescu, şi pe 4 ianuarie 2010 a refuzat să semneze decretul de numire a Lidiei Bărbulescu. În paralel, Divizia Presă a Binomului SRI-DNA, aflată ca de obicei în slujba preşedintelui, a declanşat o campanie furibundă împotriva Lidiei Bărbulescu.
A fost numită pînă la urmă Livia Stanciu, cea care s-a declarat fără să-i se zbîrcească poşeta sprijin de nădejde al DNA, şi cea care l-a făcut pe Klaus Iohannis preşedinte. N-am mai întrebat-o pe Elena Udrea dacă n-ar fi fost mai bună Lidia Bărbulescu. N-am vrut s-o mai amărăsc şi eu.

5) În Jurnal Sebastian Ghiţă se conturează ca unul dintre cei care o informează pe Elena Udrea inclusiv cu secrete de-ale SRI.
Am întrebat-o pe Elena Udrea cum se explică asta.
Mi-a răspuns că Sebastian Ghiţă, omul lui Victor Ponta, voia cu aceste informaţii să ajungă prin ea la Traian Băsescu.
Acestea au fost dezvăluirile mai importante ale Elenei Udrea.
Le-am consemnat considerîndu-le ca făcînd parte dintr-un posibil Jurnal II.
Îl va scrie Elena Udrea?

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro.