Publicistul Ion Cristoiu afirmă că extinderea  categoriilor de beneficiari în etapa a doua a vaccinării cu funcționarii publici și blocarea repetată a platformei de înscriere la vaccinare au scopul de crea iluzia că imunizarea anti-COVID a populației este un succes, că totul merge perfect.

“Printr-o ordonanță sau o hotărire, ei au mărit. Pe lângă bătrâni și cei  cu probleme, au adus activul (…) care trebuia să fie în etapa a treia. Brusc au mărit numărul, au adus administrația publică, adică exact oamenii care se duc, care sunt funcționari. Vor să arate că sunt recolte bogate. E un fals. Deocamdată nu pot vorbi de un succes deoarece am un număr limitat, mic de centre și dându-se drumul și la etapa a treia au adus oameni din administrația publică care s-au îngrămădit.

Și atunci avem impresia unei aglomerații, a unei nebunii, care prin februarie se termină și atunci o să umblăm după oameni să vină să se vaccineze. Acum nu spune nimic. Pentru că am puține centre”, a explicat duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Ion Cristoiu susține că nu se poate vorbi despre un succes al vaccinării, ci doar se creează impresia că poporul se îmbulzește, înnebunit să se vaccineze.

“De ce a luat STS platforma de programare? Și dacă au luat-o, de ce nu-și dau demisia. Normal era ca pe această platformă să te joci. Cum să se blocheze? Părerea mea este că dinadins nu merge. Klaus iohannis are nevoie să întrețină această iluzie că totul merge perfect. Vom putea vorbi cu adevărat de un succes al vaccinării în vară. Dacă se termină în mai și tot poporul s-a vaccinat, da, e un mare succes.

Deocamdată suntem la început. Platforma nu merge, lărgind etapa a doua și introducând funcționarii publici care sunt obligați să se vaccineze, faptul că este îmbulzeală, că nu mai sunt locuri, nu-mi spune mie nimic pentru că sunt în prima fază. (…) Se creează impresia că poporul e înnebunit să se ducă. Nu, adevărata verificare a pasiunii românilor pentru vaccinare se face la ăia care nu sunt obligați, că după ăia trebuie să umbli. Va conta când vor veni satele”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, în campania de vaccinare, totul se concentrează inutil pe publicitate, în loc ca timpul, efortul și banii cheltuiți să fie direcționate către înființarea mai multor centre de imunizare.

“Renate Weber spune un lucru foarte important. Toată mașinăria se concentrează pe publicitate, vaccinați-vă, ne ceartă, pe când banii ăștia, care se consumă pe publicitate, mai degrabă s-ar face  încă o mie de corturi. Nu e nevoie de nicio publicitate. Trebuie să  creezi în așa fel condițiile încât să fie ușor.(…) Marea problemă care duce la șovăiala unora este faptul că nu știi efectele vaccinării pe termen lung. Dar acum este o prostie. În afară de o mică stare febrilă pe care o ai automat și dacă face antigripalul, nu se întâmplă nimic. Uitați-vă, sunt încă întreg”, a mai spus publicistul.