• Ion Cristoiu: Dl Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme, ce, el nu e om? Normal era… am înţeles să nu fie el primul, dar putea să fiel al doilea, al treilea.
  • Ion Cristoiu: Nu vedeţi că el, nici premierul nu au curaj? N-aţi înţeles că e o şmecherie?
  • Ion Cristoiu: A fost o strategie a lui Klaus Iohannis: să facem un guvern de sacrificiu, greul trece pe USR PLUS. Se termină cu acest guvern în vară şi atunci cred că se face, în sfârşit, guvernul de uniune naţională, cu PSD

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vaccinarea ar fi trebui să înceapă cu cei care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului și numai dacă erau mai mulți doritori decât vaccinuri ar fi trebuit să se treacă la categoriile prioritare.

“Ei nu au consumat vaccinul care există. Or fi 130.000 de oameni care vor să se vaccineze. Ce-i aia așteptăm mediciii până se întorc din vacanță? Așteptăm până medicii se scarpină și se hotărăsc. Și dacă ei nu vor, ce facem? Stăm și-i convingem? Dacă nu vor, nu e normal să treci la alții? Mai ales în prima fază. În prima fază așa trebuia să înceapă, nici măcar cu medicii. Cine vrea să se vaccineze. Și-atunci, dacă sunt un milion de inși, prioritizezi. Noi, deocamdată, nu știm cine vrea. Noi ne-am concentrat pe medici să-i convingem să se vaccineze și între timp o să treacă 2-3 luni, a afirmat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu: Dl. Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme

Ion Cristoiu este de părere că vaccinarea pe etape este o șmecherie deoarece și președintele Iohannis, și premierul Cîțu se tem să se vaccineze.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

“Dacă vrei să convingi populația îi pui pe cei care vor să se vaccineze. În frunte cu Guvernul. Stați, cred că de-aia nu o fac. Pentru că dacă ar anunța că oricine poate să vină, cine trebuie să vină primul? Klaus Iohannis. Păi nu v-ați prins?(….) Facem un apel…Credeți că va veni Klaus Iohannis? Cei care vor să facă vor deveni agenți de publicitate (…) Nu o vor face niciodată pentru că în acel moment noi ne vom întreba dar Parlamentul unde e, dar Guvernul unde e? Dl Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme, ce, el nu e om?  Normal era… am înțeles să nu fie el primul, dar putea să fiel al doilea, al treilea. Nu vedeți că el, nici premierul nu au curaj? N-ați înțeles că e o șmecherie? Dl. Klaus Iohannis de ce nu se vaccinează? Zice, domne, trebuie să-i vină rândul. Ei au început cu prioritizarea, care e o șmecherie. Cîțu nu-i medic, Iohannis nu-i medic, nici Vlad Voiculescu nu-i medic. Raed Arafat s-a vaccinat? El ar trebui, că umblă cel mai mult. Nu credeți că cea mai bună soluție e ca un număr de voluntari care să se vaccineze și să devină agenți de publicitate?”, se întreabă publicistul.

Ion Cristoiu: Aș vrea să termin odată cu spaima de coronavirus, să mă infectez

Ion Cristoiu spune că deși s-a temut, s-ar vaccina, dar nu în direct, și mărturisește că problema sa cea mai mare este spaima de ceea ce va urma.

“Nu m-aș vaccina în direct. La început am avut ezitări, dar eu m-aș vaccina. Până mor, nu o să-mi crească coarne. Eu, dacă vreți să vă fac o mărturisire, deși pare riscant ce o să vă spun, aș vrea să termin odată cu spaima de coronavirus, să mă infectez. Dacă am supraviețuit, a doua oară… Analizându-mă, mi-am dat seama că problema cea mai mare la mine e spaima, teama de ce va fi”, a dezvăluit publicistul.

Ion Cristoiu: A fost o strategie a lui Klaus Iohannis: să facem un guvern de sacrificiu, greul trece pe USR PLUS

Publicistul Ion Cristoiu spune că regimul Iohannis s-a folosit de tema autrostrăzilor în campaia electorală pentru a câștiga alegerile pentru ca apoi să dea ministerul fondurilor europene celor de la USRPLUS pentru a-i sacrifica pe altarul crizei deoarece solicitările UE sunt să facem căi ferate și eoliene, nu șosele.

“Părerea mea e că Iohannis știa. A făcut o șmecherie, știa. A fost la Bruxelles și știa că în momentul în care li s-au făgăduit niște bani, li s-a dat și un to do list. Numai că ei nu au ținut cont. Undeva, n-a știut Klaus Iohannis sau a zis hai câștigăm alegerile cu autostrăzi și le dăm ministerul la asta la USR, nu să facă autostrăzi, ci eoliene (…)

Camarila USR PLUS se ocupă de consultanță și fiecare minister al lor o să spună nu putem să guvernăm decât dacă facem consultanță. Cred că ar fi al unsprezecelea studiu de fezabilitate. Pântecele moale al acestei guvernări sunt ei. Ori se trezesc, dar când se trezesc va fi prea târziu, pentru că trebuie să administrezi țara. Dar pe lângă marele proiect ai o mare problemă. Ei au ministerele de criză. Sănătatea  este groaznică acum. Ei nu pot face revoluții acum, că trebuie să administreze vaccinarea. Dincoace la bani europeni trebuie să administrezi refacerea planului pentru Green Deal.

Eu suspectez că a fost o strategie a lui Klaus Iohannis și a altora care a zis așa: În această perioadă în care e și criză facem un guvern de sacrificiu, greul trece USRPLUS. Eu nu cred că PNL a pierdut la negocieri pentru că să dai Ministerul Dezvoltării la UDMR, care ei au rămas cu gura căscată, era să leșine pentru că ei s-au oferit…De obicei aveau ministere din astea Cultura, Sportul. Acum au Dezvoltarea și Mediul”.

Ion Cristoiu: Se termină cu acest guvern în vară și atunci cred că se face, în sfârșit, guvernul de uniune națională, cu PSD

Publicistul Ion Cristoiu nu exclude ca la vară guvernul Cîțu să fie înlocuit cu un guvern de uniune națională în care va fi cooptat și PSD.

“Și-atunci treci prin criză cu acest guvern, îl ai pe Cîțu pre care oricând poți să-l sacrifici, PNL și-a luat ministere fără probleme (…) Eu cred că a fost următoarea tactică: acesta e un guvern de sacrificiu, cu atât mai bine, zic strategii, că USRPLUS se compromite. Ei au acum toate șansele să dispară de pe scena politică a țării (…) Fac această profeție…Se termină cu acest guvern în vară și atunci cred că se face, în sfârșit, guvernul de uniune națională, cu PSD. Că e așa, îmi spune următorul lucru: intrarea AUR în Parlament. De când a intrat AUR în Parlament, PSD e un partid chiar modern. Se mai leagă cineva de PSD? E spălat în fiecare zi”, a susținut publicistul.

Ion Cristoiu: Ar trebui, ca și în cazul admiterii în UE, un pact pe Green Deal cu toate partidele parlamentare

Publicistul Ion Cristoiu propune ca președintele Iohannis să cheme toate partidele parlamentare pentru a încheia un pact privind trecerea României la energia verde, dând astfel un semnal care ar trebui să elimine multe frustrări legate de această tranziție.

“Trecerea la energia verde este o revoluție. Ea nu se poate face nici măcar de un singur guvern. Ar trebui, ca și în cazul admiterii în UE, un pact cu toate partidele parlamentare că în legătură cu asta facem orice sacrificiu. Președintele trebuie să facă, cum a făcut Ion Iliescu, să cheme partidele parlamentare, și în felul ăsta să dea și un semnal pentru că va veni cu foarte multe frustrări, nu mai faci autostrăzi, trebuie să explici de ce nu mai faci, de ce pui eoliene îm Marea Neagră, de ce trebuie să reduci consumul de cărbune, transformarea gazului în hidrogen. E cu adevărat o revoluție prin care trebuie să dai un semnal cu acest pact. Toate partidele vor fi de acord și atunci nu ar mai veni un partid de opoziție să întrebe de ce nu mai facem șosele și facem căi ferate”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu: Băieții ăștia de la USR vin din bula de pe internet, nu vin din realitate

Publicistul Ion Cristoiu nu crede că primarii USRPLUS, cde la care oamenii așteptau revoluționarea administrației locale deoarecetrăiesc mai multe în bula lor de pe internet decât în viața reală.

“Oamenii ăștia nu au înțeles un lucru. Nu mai vreau resetare, nu mai vreau Revoluție, nu mai vreau lucruri mari. Vreau podeț. O să vedeți că e mult mai greu să faci un podeț decât să resetezi România. Toți useriștii vor revoluții. Nu vreau revoluție, vreau lucrurile mici. De aia e pus primar, să administreze. Clotilde Armand de când a venit face plângeri penale. Zici ceva despre ea, plângere penală. Băieții ăștia de la USR nu au înțeles că viața omului este alcătuită din lucruri mici (…) Nu fac pentru că nu au experiență, nu au condus niciodată, pentru că nu știu, pentru că vin din bula de pe internet, nu vin din realitate. În realitate, știți cât de greu e să faci un podeț?”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu: Profeția mea este că în 2021 vom purta în continuare mască și în curând vom intra în lockdown, în stare de urgență

Publicistul Ion Cristoiu spune că în noaptea dintre ani au fost mai multe artificii ca oricând, semn că oamenii și au revărsat frustrarea aruncând cu petarde și artificii, profețind că în 2021 vom purta în continuare mască și vom intra în stare de urgență.

“La Sinaia am crezut că a început al treilea război mondial. Orice cetățean arunca cu artificii, cu petarde. A fost un sentiment de frustrare. S-au eliberat aruncând cu petarde. E foarte interesant. Tot ce s-a adunat ca frustrare într-un an s-a exprimat acuma. În loc să dărâme guvernul au dat cu artificii (…)

Profeția mea este că în 2021 vom purta în continuare mască, în fiecare lună o să apără o nouă tulpină de coronavirus, pentru fiecare țară va fi câte o tulpină și cel mai bine ar fi ca noi, românii, să punem răul înainte. Dacă începem acest an cu iluzii, vom avea mari deziluzii. Mai degrabă să zicem că vom purta mască, că vor fi în continuare măsuri de protecție. Și a doua profeție este faptul că, după părerea mea, în curând vom intra în lockdown, în stare de urgență”, a susținut publicistul.