• Învinșii și învingătorii alegerilor parlamentare din 6 decembrie. De ce au câștigat unii, de ce au pierdut alții, ce urmează
  • Surpriza AUR: cum a apărut partidul lui George Simion și de ce a fost ignorat . Profeții după alegeri
  • Guvernarea și bătălia în și între partide. Relațiile USR-PLUS și USRPLUS-PNL în contextul împărțirii funcțiilor în guvern. Ce vor aduce consultările de la Cotroceni, va fi sau nu desemnat Florin Cîțu premier, cine va fi vioara întâi în coaliție?

Duminică, 13 decembrie, în direct de la ora 19.00, publicistul Ion Cristoiu și moderatoarea Monica Mihai au analizat rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie, au explicat de ce a fost un absenteism atât mare și ce i-a ajutat pe unii competitoră să câștige, inclusiv de AUR.

Trebuie să ne raportăm nu la rezultate seci, ci la context, la ce ambiție a avut fiecare. Faptul că au intrat în Parlament este un success. PSD este câștigător. Klaus Iohannis ne-a anunțat că 6 decembrie este un moment istoric. A practicat închisul ochilor. Normal era să stea în fotoliu”, a comentat publicistul Ion Cristoiu.

Editorialistul a mai spus, referitor la alegerile din 6 decembrie, că la fel de surprinzător ca absenteismul la vot este și punctajul obținut de AUR.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„În loc să iasă cu furci și topoare, nu s-au dus la vot. Nu mă duc la vot, deci nu am opțiune. (….) Calculul lui Iohannis a fost simplu: „Mă injură toți, dar scopul scuză mijloacele”. USR-PLUS trebuie să ia șefia Camerei Deputaților”, a mai spus Cristoiu”, a comentat Cristoiu.