• Ion Cristoiu a vorbit despre criza de coronavirus în România în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.
  • Cristoiu a vorbit și despre Iohannis și alegerile din 6 decembrie 2020.
  • Ion Cristoiu a făcut un 5 oamenii ai săptămânii.

Criza de coronavirus din România

Ion Cristoiu: Nu putem vorbi despre criză în România fără context european. Poate mai mult decât în martie, peste tot în Europa se iau măsuri ferme și dure. Unele chiar mai dure decât în timpul primului val.

Pe români îi influențează imaginea din alte țări. Noi suntem într-o situație ciudată pentru că aveam ambiția lui Iohannis de a face neaparat alegeri pe 6 decembrie. Partidele au facut listele, dar pentru romani este obiectivul lui Iohannis.

E un obiectiv justificat stângaci, ca democrația, dar în realitate știe că o amânare a alegerilor înseamnă un scor slab pentru PNL. El vrea scor de majoritate absolută.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Monica Mihai: Cat ar avea nevoie?

Ion Cristoiu: Nu neapărat peste 50%, dar ceva de genul 43-44%, plus alianțe cu partide cu scor mic. Iohannis este într-o batalie cu viața. Partidele politice le învinge, dar mai e o lună și ceva.

Daca erau alegerile curând… dar nu îmi dau seama pe ce pariază el pentru că ori avem ca într-un film de Hollywood, vin marțienii, o gripă, îi omoară pe toți. Eu nu cred că acest miracol va fi in perioada următoare.

Ce trebuie să facă președintele referitor la alegeri

Monica Mihai: Vedem cum evoluează epidemia, iar previziunile sunt sumbre. Ce credeți ca ar trebui sa faca Iohannis referitor la alegeri?

Ion Cristoiu: Dacă tot vrea să facă alegeri, să spună că ne închidem în casă până pe 1 decembrie și ieșim numai la vot. Greșeli sunt și unde spune de ce e nevoie. Până acum românii au fost convinși că e nevoie să nu mai fie majoritatea pesedistă. Eu sunt adept al ideii că am nevoie de Guvern legitim.

Top 5 oamenii ai săptămânii pentru Ion Cristoiu

Ion Cristoiu face un top al celor 5 oameni ai săptămânii:

1 – Adrian Năstase;
2 – Adrian Săftoiu;
3 – Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae
4 – Gabriel Oprea;
5 – Monica Anisie.

Despre Adrian Năstase spune că „Merita urmărit pentru că de fiecare dată Adrian Năstase e chiar un om citit”.