• Ion Cristoiu: Nicolae Ciucă a făcut un însemnat efort de gîndire şi mai ales de vorbire şi a anunţat că toate instituţiile bugetare, în frunte cu ministerele vor purcede neîntîrziat la schimbarea becurilor incandescente cu becuri pe leduri.
  • Ion Cristoiu: Operaţiunea e în realitate destul de complicată. Ea presupune, ca orice Proiect de ţară, mai multe lucruri de îndeplinit: a. Analiza bec cu bec a clădirilor care găzduiesc instituţii publice. b. Stabilirea necesarului de becuri noi, care răspund Învăţăturilor de la Bruxelles. c. Cumpărarea prin achiziţii directe a becurilor înlocuitoare. d. Deşurubarea vechilor becuri şi înlocuirea lor cu becuri noi.
  • Ion Cristoiu: Din cîte se vede, momentele Operaţiunii Guvernamentale, care de care mai spectaculos, oferă televiziunilor de partid şi de stat posibilitatea unor reportaje propagandistice mai ceva decît cele dedicate pe vremuri Canalului Dunărea – Neagră.

După România educată şi România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de ţară:

Schimbarea becurilor.

Pentru a dovedi Ursulei von der Leyen, Marea Învăţătoare a Popoarelor din Uniunea Europeană (Stalin a fost Marele Învăţător al Popoarelor din Uniunea Sovietică), că România rămîne eleva conştiincioasă a Bruxellesului, Nicolae Ciucă a făcut un însemnat efort de gîndire şi mai ales de vorbire şi a anunţat că toate instituţiile bugetare, în frunte cu ministerele vor purcede neîntîrziat la schimbarea becurilor incandescente cu becuri pe leduri.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

 Uşoară în emisiunile posturilor tv guvernamentale, Operaţiunea e în realitate destul de complicată. Ea presupune, ca orice Proiect de ţară, mai multe lucruri de îndeplinit:

a. Analiza bec cu bec a clădirilor care găzduiesc instituţii publice.

b. Stabilirea necesarului de becuri noi, care răspund Învăţăturilor

de la Bruxelles.

c. Cumpărarea prin achiziţii directe a becurilor înlocuitoare.

d. Deşurubarea vechilor becuri şi înlocuirea lor cu becuri noi.

e. Luarea unei hotărîri la nivel de Guvern în chestiunea Ce facem cu becurile vechi, pentru că încă sînt bune.

Simpla trecere în revistă a momentelor ne avertizează că în realitate Operaţiunea presupune:

1. Blocarea activităţii la instituţiile publice respective, pentru că, ştim toţi din experienţa de acasă, schimbarea unui bec, a unui singur bec, presupune aducerea unei scări, aşezarea ei în mijlocul camerei şi suirea pe ea a unei persoane, în timp ce o altă persoană stă la poalele scării ca să-I dea becul la mînă. Vă imaginaţi ce tărăboi se va crea în instituţiile publice pe parcursul operaţiunii care reclamă electricieni autorizaţi ( angajaţii se pot curenta), multe scări şi mulţi gură cască.

 2. Cumpărarea de becuri noi. Cerinţa va fi suficientă de mare pentru a fi nevoie de firme importatoare. Deoarece pentru aceste firme comanda de stat e o pleaşcă sînt sigur că ele au fost deja importate de cei iniţiaţi, care ştiu mai de mult de această măsură.

Din cîte se vede, momentele Operaţiunii Guvernamentale, care de care mai spectaculos, oferă televiziunilor de partid şi de stat posibilitatea unor reportaje propagandistice mai ceva decît cele dedicate pe vremuri Canalului Dunărea – Neagră.

Intuind valoarea artistică a Proiectului, Antena 3 a difuzat pe 15 septembrie 2022, un reportaj de şase minute despre procesul revoluţionar al Schimbării becurilor la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de liberalul Marcel Boloş. Reportajul a durat doar şase minute, pentru că s-a referit strict la pregătirile pentru transpunerea în practică la un minister a Măreţului Proiect de ţară: Schimbarea becurilor. Să vezi cît va dura cel dedicat schimbării becurilor! De pe acum telespectatorii Antenei 3 aşteaptă cu nerăbdare momentul în care, suit pe scară electricianul , va deşuruba primul bec din cadrul amplului proces. Mai ales dacă va fi electriciană şi va purta fustă.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro