• Mii de persoane protestează, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern.
  • Între protestatari sunt liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.
  • Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor Metrorex, este prezent la protestul din Capitală.

Protestele faţă de noile restricţii impuse de Guvern continuă și luni în toată țara. În Capitală, mii de persoane mărșăluiesc în centrul orașului. Oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii şi scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie. „Libertate, te iubim” se scandează pe străzi.

Printre protestatari se află și George Simion, co-președintele partidului AUR, dar și senatoarea Diana Șoșoacă. Un alt personaj controversat care ia parte la protest este Ion Rădoi (foto), liderul sidicaliștilor Metrorex.

Recent, șeful Metrorex a solicitat eliberarea de urgență a spațiilor comerciale. El spune că spațiile nu au avizul ISU și pun în pericol siguranța călătorilor. În replică, Ion Rădoi anunță că se află în proces cu Metrorex. „Nu pot da oamenii afară cu buldozerul”, spune el.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ion Rădoi, liderul Sindicatului Liber Metrou de peste 15 an

Ion Rădoi este liderul Sindicatului Liber Metrou de peste 15 ani. Firma lui încasează și 53 la sută din veniturile obținute pentru afișele publicitare de la metrou. Sindicatul condus de el a paralizat de mai multe ori transportul subteran. Ultima grevă a avut loc în 2018. Și atunci, Metrorex cerea eliberarea spațiilor comerciale controlate de Rădoi.

Atunci, curentul electric a fost oprit în toate magazinele de la metrou. În cele din urmă, instanța a cerut reluarea furnizării de electricitate până la o decizie definitivă în privința spațiilor. Iar firma Sindomet a continuat să încaseze banii din chirii. În 2019, a avut un profit de peste 6 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe. Angajații controlați de Rădoi spun că le cer scuze călătorilor, dar vor continua protestul.