• Pe 14 decembrie 1989, mii de oameni voiau să protesteze pașnic
  • Cei 8 oameni care au plănuit protestul de la Iași au ajuns în beciurile Miliției
  • Săcăleanu spune că abia în martie 2017 a văzut în Piața Unirii ce își dorea în ’89

Pe 14 decembrie 1989 mii de oameni voiau să protesteze pașnic. Dorința libertății a fost înnăbușită. Cei 8 oameni care au plănuit protestul au ajuns în beciurile miliției. Ionel Săcăleanu îți spune că abia în martie 2017 a văzut în Piața Unirii ce își dorea în decembrie 89. Revoluția din decembrie a început, de fapt, la Iași.

În urmă cu 31 de ani, pe 14 decembrie 1989 trebuia să aibă loc o demonstrație pașnică. Ionel Săcăleanu este unul dintre cei 8 care au scris prima filă de istorie a libertății din România. Pentru ce și-a dorit a stat în beciurile miliției. L-am întrebat ce i-ar spune acum tânărului care în urmă cu 31 de ani cerea libertate. Ionel Săcăleanu ne-a spus simplu!

Ionel Săcăleanu: „Să fac la fel cum am făcut atunci. Nu-mi pare rău de ceea ce am vrut să fac atunci”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cum a aflat Ionel Săcăleanu că visul lui s-a împlinit

„Am aflat în momentul în care, în seara de 22 decembrie, 1989, am fost eliberat din arestul Inspectoratul Miliției și Securitate de pe strada Triumfului pe atunci, Mihai Costăchescu de astăzi. România se naște în fiecare zi, pretutideni, în fiecare colt al ei. Fiecare om din cel mai îndepărtat sat, înseamnă România.”, ne-a povestit Ionel Săcăleanu.