• Ionuț Moșteanu îl acuză pe Klaus Iohannis de propagare de informații false.
  • Rămânerea USR în Guvernul condus de Florin Cîțu ar fi însemnat „cauţionarea unui comportament nedemn pentru o astfel de poziţie”.
  • Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de propagarea de informații false atunci când acuză USR că a abandonat guvernarea.

„Domnule Iohannis, atunci când USR PLUS a cerut reforme, ați fost printre primii care v-ați opus. Reformă însemna transparența și prioritizarea vârstnicilor pentru vaccinare, așa cum a luptat Vlad Voiculescu să se întâmple. L-ați oprit. În România “matură și responsabilă”, securiștii trebuiau vaccinați în centre ascunse, înaintea bătrânilor. Vlad Voiculescu a arătat asta și a fost demis.” transmite acesta pe pagina sa de Facebook.

Rămânerea USR în guvernul condus de Florin Cîţu ar fi însemnat cauţionarea unui comportament nedemn pentru o astfel de poziţie, afirmă preşedintele USR, Dacian Cioloş, care enumeră motivele plecării Uniunii din Guvern, printre care demiterea miniştrilor USR şi lipsa de respect pentru parteneri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacian Cioloș motivează retragerea USR din Guvern: „Acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste”

De asemenea, Cioloş invocă blocarea reformelor pe care USR PLUS le-a promis cetățenilor și care sunt parte a programului de guvernare: desfiinţarea Secţiei Speciale, reformarea sistemului de pensii şi desfiinţarea pensiilor speciale, reforma legilor Justiţiei, reforma administraţiei, depolitizare şi desfiinţarea agenţiilor guvernamentale care sunt doar nişte „sinecuri” politice.

„Eşecul campaniei de vaccinare pe care a coordonat-o premierul şi pe care a refuzat să o lase în coordonarea Ministerului Sănătăţii. O decizie a cărei consecinţă o vedem azi, din păcate, printr-un număr-record de decese. Toate aceste lucruri ne-au adus la momentul în care pur şi simplu rămânerea noastră în guvernul condus de Florin Cîţu ar fi însemnat cauţionarea unui comportament nedemn pentru o astfel de poziţie şi, în mod clar, în afara parteneriatului politic stabilit iniţial cu el pentru o guvernare în interes public. Ne-am dat seama că pe premierul Cîţu mai mult îl încurcăm în obiectivele sale personale şi nu vom atinge niciunul dintre punctele agreate în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României”, conchide liderul USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că România este în criză pentru că politicienii care au votat moţiunea de cenzură „nu au nicio gândire pentru ce urmează”, referindu-se, între alţii, la cei din USR.

„Evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Aici suntem acum. Foarte pe scurt, cum s-a ajuns aici: USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernare la un moment dat, din motive de ei ştiute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare. Însă pentru USR nu a fost suficient, s-a aliat cu PSD şi cu AUR şi au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieşire din această criză în care am intrat pentru că guvernul a căzut victimă acestor orgolii”, a comentat Klaus Iohannis.

Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament.