• Nord Stream 2 este o sursă de tensiune pentru administraţia americană.
  • Vladimir Putin poate face exces de putere şi să pună presiune pe Ucraina.
  • Europa va pierde mai mult decât Rusia dacă s-ar opri gazul pe NS2, spune Purica.

Gazoductul Nord Stream 2 este o sursă de tensiune pentru administraţia americană. Vladimir Putin poate face exces de putere în regiunea Europei pe fondul resurselor energetice pe care Rusia le deţine.

În cazul în care Federaţia Rusă va abuza de gazoductul Nord Stream 2, Germania ar putea întrerupe primirea de gaz rusesc, conform spuselor lui Armin Laschet, liderul partidului Uniunea Democrată Creştină din Germania.

Expertul în energie Ionuţ Purica, spune că Rusia doreşte scăderea importanţei în Uniunea Europeană a Ucrainei. Acest lucru ar face Rusia să fie văzută mai puţin rău în cazul schimbării regimului ucrainean actual cu unul rusofil.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ionuț Purica, expert energie: „Până la Nord Stream 1 foarte mult din gazul trimis din Federaţia Rusă către Uniunea Europeană, circa 80, 80 şi ceva la sută, trecea prin Ucraina. După Nord Stream 2 cantitatea de gaz care trecea prin Ucraina s-a diminuat considerabil”

Purica consideră că trebuie monitorizată situaţia, însă din punct de vedere este clar faptul că Europa va avea mai mult de pierdut decât Rusia dacă s-ar sista alimentarea cu gaze prin Nord Stream 2.

Ionuț Purica, expert energie: „Utilizarea conductelor de gaz şi a trecerii şi trasnferului de resursă către Uniunea Europeană şi evident în partea de est către China, este un lucru care nu are numai o conotaţie economică sau de resursă, ci are şi conotaţie politică”