• Arhiepiscopul Tomisului a spus că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici.
  • ÎPS Teodosie: Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se caiască pentru acest păcat.
  • ÎPS Teodosie consideră că este „mare păcat” să mergi la o biserică catolică, ca ortodox.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, ce este de făcut în cazul unor ortodocşi care au botezat copilul unei familii de catolici, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că acest lucru este greșit şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

„Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se caiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Anul trecut, ÎPS Teodosie i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este „mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sârbească.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Locuiesc de multi ani in Anglia si în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici si merg de mulţi ani. E păcat?”, a spus bărbatul în timpul unei emisiuni la care participa Arhiepiscopul Tomisului.

Răspunsul lui ÎPS Teodosie a fost: „Mare păcat. Duceţi-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusesti…sîrbească, depinde”.